Навигация
Кошница

ACOMODIN / АКОМОДИН при зрителна умора, напрежение в очите и синдром на компютърното зрение

Акомодин е научно формулирано решение с минерали, антиоксиданти, мастни киселини и витамини за очите, което спомага за подобряване на зрителното приспособяване и за облекчаване на зрителната умора, замъгленото зрение и напрежението в очите при:

 • синдром на компютърното зрение;
 • продължителна работа с дигитални устройства;
 • продължително четене и взиране в тъмното;
 • шофиране на дълги разстояния;
 • други дейности, изискващи интензивен фокус;
 • умора от ярка светлина и отблясъци;
 • излагане на сух въздух от климатици, вентилатори, нагреватели или силен вятър.

Acomodin подобрява зрителното приспособяване и облекчава симптомите, свързани с т.нар. синдром на компютърното напрежение и зрителната умора, която е присъща за 70% от хората, независимо от възрастта. Ефектът му се дължи на синергията между 7 естествено срещащи се в природата съставки, които:

 • Обезпечават повишената нужда от хранителни вещества.
 • Допринасят за подобряване на енергийния метаболизъм на клетките на мускулните влакна.
 • Спомагат за намаляване на оксидативния стрес на очите.
 • Участват в акомодационния отговор на очите – бързо реагиране, обхват и способност за възстановяване.
 • Съдействат за възстановяване на физиологичното и функционално състояние на ресничестия мускул на окото.

 

Характеристики:

 • Спомага за облекчаване на умората, напрежението в очите и подобряване на зрителната акомодация.
 • Допринася за облекчаване симптомите, свързани със синдрома на компютърното напрежение (дигитална умора).
 • Подходящ за прием при продължителна работа с дигитални устройства, продължително четене, шофиране и др.
 • Синергична комбинация от 7 естествено срещащи се в природата вещества.
 • Източник на дълговерижни омега-3 (DHA) от водорасли.
 • Произведен в Испания.

 

Състав (в 1 капсула):

Магнезиев оксид (60% магнезий): 186,32 mg

Калиев хидрохлорид (52,44% калий): 156,67 mg

Ацетил Л-карнитин HCl: 90 mg

Астаксантин 5% (от водорасли Haematococcus pluvialis): 60 mg

Витамин С (L-аскорбинова киселина): 40 mg

Коензим Q10: 30 mg

DHA ORIGINS® 170 – P (170 mg/g докозахексаенова киселина от водорасли Schizochytrium sp.): 30 mg

Спомагателни вещества: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат, силициев оксид – емулгатори.

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 2 капсули Акомодин на ден през първите три месеца, след което преминете към прием на 1 капсула дневно.

 

Опаковка: 30 капсули

 

Акомодин: не просто витамини за очи

За да вижда еднакво ясно предмети наблизо и надалеч, окото трябва да се приспособява или казано на езика на медицинския специалист – да се акомодира. Тази адаптация се осъществява с помощта на ресничестия (цилиарен) мускул, при чието съкращаване лещата на окото се отпуска – става по-дебела и пречупва по-силно. Благодарение на нея четете настоящия текст.

Както всеки друг мускул, ресничестият мускул също може да се претовари, а при много продължителна работа и взиране в близки обекти е възможно да се стигне до временен спазъм на акомодацията. Така се стига до нарушаване способността на окото се приспособява за ясно виждане на различни разстояния.

Акомодин адресира този често срещан проблем, като обезпечава повишената нужда от ценни хранителни вещества, оказва антиоксидантно и противовъзпалително действие и допринася за подобряване на енергийния метаболизъм на клетките на мускулните влакна. Това се случва благодарение на оптимална комбинация от 7 допълващи и усилващи действието си активни компонента:

Магнезият е важен е за поддържане на структурната и функционална цялост на жизненоважни очни тъкани като роговица, леща и ретина. Изпълнява изключително важна роля като кофактор за няколко ензима – мембранно-свързани АТФази, регулатор на съкращаването на гладката мускулатура на съдовете и на пътища на оксидативен стрес.

Калият помага за стартиране и спиране на мускулните контракции. Ниските нива на калий в кръвта могат да повлияят на този баланс, причинявайки неконтролирани и продължителни контракции. Калият и магнезият играят основна роля в много функции на нашето тяло като мускулна контракция, електрическа стабилност на клетките, поддържане целостта на мембраните и предаването на нервни импулси.

Ацетил-L-карнитинът е с най-високи концентрации в ириса, цилиарното тяло, хориоидеята, ретината (N. Pescosolido et al, 2008). Той улеснява окисляването на мастните киселини и улеснява метаболизма на въглехидратите в присъствието на кислород. Следователно карнитинът играе важна роля в очните тъкани, където има клетки с мускулно естество, тъй като благоприятства производството на енергия. Митохондриите в ретината са особено уязвими на токсични странични продукти от клетъчния метаболизъм, което прави добавките с ацетил-L-карнитин и CoQ10 особено важни (Pessotto P. et al, 1994; Siliprandi N. et al, 1990).

Коензим Q10 играе важна роля в окислителния метаболизъм и има решаващо значение за генериране на енергия в митохондриите. От съществено значение за очната функция и енергия (Garry D. Kappel, OD, FCOVD).

Астаксантинът е антиоксидант, чиято активност е по-висока от тази на другите каротеноиди като зеаксантин, лутеин и β-каротен и 100 до 550 пъти по-силна от витамин Е. Оказва релаксиращ ефект върху цилиарния мускул, Подобрява микроциркулацията в ретиналните капиляри и инхибира NF-κB сигналния път в цилиарното тяло (Hashimoto H. et al, 2013; Iwasaki T., Tahara A., 2006; Nagaki Y., et al,. 2006).

Проучванията показват, че при пациенти, приемали 6 mg астаксантин в продължение на четири седмици, са се подобрили акомодацията, напрежението в очите, замъгленото зрение и пресбиопията (G. Giannaccare et al, 2020).

Витамин C не може да се синтезира в човешкото тяло поради отсъствието на ензима гулонолактон оксидаза. Окото е нашият орган с най-високи концентрации на витамин С. Витамин С е важен за здравето на очите поради ролята му в защитата на протеините на кристалната леща от окисляване, служи за елиминиране на свободните радикали в ретината и насърчава зарастването на рани в роговицата, инхибира липидната пероксидация и повишава нивата на глутатион (Richard D. Semba,, 2007).

DHA е основен липид в ретината и едновременно с това допринася за нормалната функция на структурните елементи на цилиарното тяло (Richard D. Semba; 2007, Nguyen C.T., et al,, 2007). Допълнителният прием на DHA запазва функцията на ретината, намалява възпалението и подпомага възстановяването на зрителната острота. Регулира нервното и сензорното развитие в ретината (Richard D. Semba; 2007, Fliesler SJ, Anderson RE, 1983). Повишава секрецията на сълзи и помага за поддържането на слъзния филм на повърхността на окото (Commission Regulation (EU) No 440/2011; Miljanović B. et al, 2005; Jensen C.L., Lapillonne A., 2009).

Благодарение на уникалните си свойства, тези съставки намират често приложение при:

Астенопия (зрителна умора): бавният или труден акомодационен отговор може да причини астенопия и свързаните с нея симптоми като напрежение в очите, скованост на раменете и главоболие. Развитието на астенопия намалява не само зрителната функция, но и свързаното с нея качество на живот.

Продължителната употреба на електронни устройства (телефони, таблети, компютри) е допринесла за увеличаване на свързани с дигиталните технологии симптоми, т.нар. синдром на компютърното зрение или дигитална умора на очите. Установено е, че:

 • Около 75% от населението, работещо пред монитор в продължение на 6–9 часа дневно, се оплаква от някакъв очен дискомфорт.
 • Над 70% от хората, ползващи редовно компютър, развиват астенопия в даден момент, независимо от възрастта си. Това поставя в повишен риск не само децата любители на компютърни игри и участващи в дистанционно обучение, но и хората, упражняващи професии, изискващи продължително взиране в цифри и текстове на екран.

Пресбиопия (старческо далекогледство): представлява физиологично намаляване обема на акомодацията и структурни изменения в лещата, което влошава значително ясното виждане наблизо. Предполага се, че тази намалена способност за акомодация е причинена от загубата на еластичност на лещата и отслабване на цилиарните мускули.

Лечение с локални или системни инхибитори на карбоанхидразата, които се приемат най-вече за понижаване на вътреочното налягане при глаукома или очна хипертония. Установено е, че пациентите, лекувани с локални или системни инхибитори на карбоанхидразата, претърпяват загуба на калциеви и магнезиеви йони, които са отговорни за основни функции в организма като контракцията на напречно-набраздени и гладки мускулни влакна. Следователно, от съществено значение е да се допълни диетата с тези елементи и да се насърчи производството на енергия в мускулните влакна.

 

Да се съхранява на сухо място при температура под 25⁰С. Да се съхранява на място недостъпно за малки деца.

Противопоказания: Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Да не се използва от бременни, кърмещи жени и деца под 6 г.

 

Производител: Plantapol, Polígono Industrial Los Royales altos C/G 14 50171 La puebla de Alfindén, Zaragoza, Spain, Tel: 97608010 /Fax 976108188

Дистрибутор: Натурфарма България гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел: +35929633359

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 16.07.2024 г. или до изчерпване на количествата