Навигация
Кошница

OstroVit ADEK / Vitamin A + D + E + K 200 Таблетки 200 Дози

OstroVit ADEK / Vitamin A + D + E + K е висококачествена хранителна добавка, богата на мастноразтворими витамини А, D, Е и К.

Тези витамини обикновено се съхраняват в черния ни дроб или адипоцитите, т.е. мастната тъкан. Те показват редица незаменими функции в тялото ни, действащи пряко и косвено върху правилното ни функциониране.

Витамин А помага за поддържането на здрава кожа и също така помага за поддържане на нормалното зрение.

Витамин D - особено под формата на холекалциферол помага за правилното усвояване и оползотворяване на калция и фосфора, и спомага за поддържане на нормални нива на калций в кръвта. В допълнение, този витамин помага за поддържането на здрави кости и зъби, както и помага за правилното функциониране на мускулите и имунната система. Витамин D участва в процеса на клетъчното делене.

Витамин Е - е мощен антиоксидант, който помага да се предпазят клетките от оксидативен стрес и увреждане, причинени от свободните радикали. Витамин Е също участва в синтеза на антикоагуланти, като поддържа адекватна пропускливост на клетъчните мембрани и намалява агрегацията (натрупването) на тромбоцитите, благодарение на което може да допринесе за предотвратяване на образуването на кръвни съсиреци. В допълнение, той участва в защитата на червените кръвни клетки и предаването на нервни сигнали в тялото.

Витамин К - необходим е за правилното функциониране на организма, регулира процеса на съсирване на кръвта, а също така влияе на поддържането на нормалната костна минерална плътност. Той е отговорен за правилния транспорт на калций от кръвта до костната тъкан.


Ползите от
OstroVit ADEK / Vitamin A + D + E + K биват:

• Допринася за поддържане на нормалния метаболизъм на желязото;
• Помага да се поддържа здрава кожата;
• Помага за поддържане на нормалното зрение;
• Помага за правилното усвояване на калция и фосфора;
• Спомага за поддържането на здравината и плътността на кости;
• Подсилва имуннта система;
• Допринася за нормалното съсирване на кръвта;
• Помага да се предпазят клетките от оксидативен стрес;


Начин на употреба: приемайте по (1 доза = 1 таблетка) от OstroVit ADEK / Vitamin A + D + E + K, за предпочитане след хранене, веднъж дневно.