Навигация
Кошница

LIBRAMED / ЛИБРАМЕД за отслабване 138 таблетки

LIBRAMED / ЛИБРАМЕД за отслабване 138 таблетки
Безплатна
Доставка
LIBRAMED / ЛИБРАМЕД за отслабване 138 таблетки
  61,39 лв.
  Купи

  АБОКА ЛИБРАМЕД таблетки * 138

  Продуктът действа на чревно ниво, образувайки силно вискозен гел, който спомага за контролирането на постпрандиалния пик на кръвната захар, като намалява усвоеното количество и скоростта на усвояване на въглехидратите (retard ефект). Това води до намаляване на постпрандиалната сънливост и чувството за глад. Също така регулира консистенцията на изпражненията, ограничава усвояването на мазнините и подпомага чревния транзит.

  Показание:
  В съчетание с нормален прием на течности, балансиран режим на хранене, физическа активност Либрамед контролира теглото при деца над 8 години и възрастни.

  Възрастни:

  • При наднормено тегло и затлъстяване;
  • При високи стойности на обиколката на талията, включително при нормално тегло.

  Деца на и над 8-годишна възраст:

  • При наднормено тегло и затлъстяване.

  НАЧИН НА УПОТРЕБА

  • Възрастни и деца над 12 години: по 3 таблетки преди двете основни хранения;
  • Деца на възраст между 8 и 12 години: по 2 таблетки преди двете основни хранения.

  Посочената доза трябва да се приема с пълна чаша вода, като таблетките се поглъщат една по една. Таблетките се поглъщат цели, без да се дъвчат или разтрошават със зъби.

  За деца и особено за пациента, които имат проблеми с преглъщането, могат да разтварят таблетките Libramed в хладна вода или в неподсладен чай, като се разбъркват до пълното им разтваряне. Получената напитка се изпива в рамките на няколко минути, преди да се образува гел.

   

  НЕЖЕЛАНИ РЕАКЦИИ
  В първите дни от приема може да се появи подуване на корема, което изчезва спонтанно при продължаване на лечението. В такива случаи е препоръчително да се намали дозата на 1 таблетка два пъти дневно и постепенно да се увеличава до достигането на посочената доза.

  ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ
  При пациенти, които имат проблеми с преглъщането, не се препоръчва директното поглъщане на таблетките, те трябва предварително да се разтворят.
  Препоръчва се приемането на продукта най-малко два часа след приема на лекарства и витамини добавки, за да не се интерферира с усвояването им. Да не се приема по време на бременност и кърмене.

  Не употребявайте при наличие на алергия при някоя от съставките.
  Дръжте далеч от деца!
  Срокът на годност се отнася за правилно съхранявана неотворена опаковка.


  СЪСТАВ: Патентован комплекс от полизахаридни макромолекули (Policaptil Gel Retard); аромати на портокал, ябълка и лимон.

  Опаковка: Стъклен флакон от 100 g, съдържащ 138 таблетки от 725 mg всяка.

  Производител: Aboca, Италия.