Навигация
Кошница

NUTRIDERMA / НУТРИДЕРМА за твоите коса, кожа и нокти

Нутридерма е най-богатото нутрацевтично решение за красота с 22 ефективни съставки, които захранват твоята младост и подхранват твоето самочувствие само в 1 ампула на ден! Нутридерма е максималната грижа за красива кожа, гъста коса и здрави нокти!

Преоткрий естествената си красота с нашата експертна формула за жени, базирана на синергичен комплекс от колагeн, хиалуронова киселина, витамини, минерали, растителни екстракти и антиоксиданти. Нейните 22 активни съставки допринасят за безупречното състояние на кожата, осигурявайки ѝ антиоксидантна защита. Заедно те съдействат за поддържане и подхранване на косата и ноктите, както и за пълноценния им растеж.


Свежо лице с младежко очарование, гъста коса и здрави нокти. Това са привилегии, които губим с всяка изминала година, с всеки час, прекаран под яркото слънце и с поредната стресова ситуация. Процесът не може да бъде спрян, но сега има надежда, че може да бъде забавен. Нейното име е „Нутридерма“.


Активните съставки в Nutriderma допринасят за:

 • Повишаване устойчивостта на кожата, косата и ноктите срещу външни и вътрешни агресии (прах, замърсяване, вятър, алкохол, тютюнопушене и др.)
 • Предпазване на кожата, косата и ноктите от вредното въздействие на интензивния начин на живот (стрес, недоспиване, дълги пътувания и др.)
 • Ограничаване на ефекта от хронологичното стареене на кожата – с напредването на възрастта и намаляването на половите хормони при жените се наблюдава влошен синтез на хиалуронова киселина и колаген, а това води до загуба на влага, еластичност и блясък.
 • Забавяне процеса на фотостареене на кожата, породен от прекомерно излагане на слънчева светлина.
 • Поддържане формата и структурата на кожата, действайки като запълващ агент – грижат се за обема ѝ.
 • Намаляване на бръчките и фините линии.
 • Освежаване и изравняване на тена.
 • Намаляване интензитета на белезите и малките несъвършенства по кожата.
 • Растежа, укрепването и поддържането външния вид на косата и ноктите.
 • Предотвратяване на косопада, подпомагайки метаболизма на себума в скалпа.
 • Доброто протичане на космения цикъл, който може да бъде повлиян от стрес, умора, емоционален шок, смяна на сезони, хранителни дефицити или след раждане.
 • Подобряване структурата, дебелината и здравината на ноктите.
 • Увеличаване устойчивостта на ноктите към гъбични и бактериални инфекции.

Твоята кожа се нуждае от Нутридерма! Подари си здраве и красота!

 

Състав (в 1 ампула)                                                                                  

Хидролизиран рибен колаген1000 мг
Полски хвощ 300 мг
Витамин С (аскорбинова киселина, антиоксидант)100 мг
Цинков глюконат (цинк 7,5 мг)60,97 мг
Манганов глюконат (манган 4 мг) 35,08 мг
Хиалуронова киселина (натриев хиалуронат) 30 мг
DL-алфа-токоферил ацетат (витамин Е 15 мг)30 мг
Витамин B5, пантотенова киселина (калциев пантотенат)15 мг
Железен сулфат (желязо 3 мг)15 мг
Ретинил ацетат (витамин А 1500 мкг RE)10 мг
Парааминобензоена киселина (PABA) 10 мг
Холин цитрат (холин 4,1 мг)10 мг
Алфа-липоева киселина10 мг
Витамин B3 (никотинамид) 10 мг NE
Пиридоксин хидрохлорид (витамин B6 5 мг)6,07 мг
Витамин B1 (тиамин хидрохлорид)5 мг
Витамин B2 (рибофлавин) 5 мг
Холекалциферол (витамин D 10 мкг) 4 мг
Биотин (D-биотин)500 мкг
Фолиева киселина (птероилмоноглутаминова киселина)200 мкг
Натриев селенит (селен 12,5 мкг)27,94 мкг
Цианокобаламин (100% витамин B12)8 мкг

                                               

Помощни вещества: вода, фруктоза, сукралоза (изкуствен подсладител), калиев сорбат (консервант), лимонена киселина (консервант).

 

Препоръчителен прием: приемайте по 1 ампула Нутридерма / Nutriderma веднъж дневно преди закуска.

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва непрекъснат прием от 3–6 месеца.

 

Опаковка: 10 ампули, достатъчни за 10-дневен прием.

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса. Продуктът съдържа риба и рибни деривати. Да не се замразява!

 

 

Последвай ни в Instagram:

nutriderma.bg

                                                                            

Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

  

Оралният прием на рибен колаген има предпазващ и възстановяващ ефект при фотосъстарена кожа. Добавката подобрява влагозадържащите свойства и ефективно регенерира увредените колагенови и еластинови нишки на кожата. (Zague, 2008; Hou et al., 2012; Fan et al., 2013).

Клиничните изпитвания са демонстрирали положителния ефект от приема на колаген върху кожата на лицето – по-добра еластичност, по-малко сухота и бръчки, увеличено колагеново съдържание в кожната дерма. (Schwartz et al., 2012; Proksch et al., 2014).

Скорошни проучвания показаха, че приемът на колаген променя количествения и качествения колагенов профил на хронологически състарената кожа. Добавката подобрява тонуса и антиоксидантната активност в дермата, при това в сравнително ниски дози. (Song et al., 2017).

12-седмичният прием на хиалуронова киселина видимо намалява бръчките, подобрява блясъка и пластичността на кожата при хора на възраст 22 – 59 години. (Mariko et al., 2017).

Напредването на възрастта, както и редица външни фактори като UV-радиация, тютюнопушене и мръсен въздух могат значително да намалят концентрацията на хиалуронова киселина в кожата. (Uitto, 1997; Simpson et al., 2009)

Намалените нива на хиалуронан водят до сухота и отпуснатост на кожата. Редовният орален прием на хиалуронова киселина в период от 4-6 седмици ефективно повишава собствения синтез на хиалуронан и има осезаем овлажняващ кожата ефект. (Kawada et al., 2014)

Полският хвощ има антибактериален, реминерализиращ и възстановяващ ефект. Той е богат източник на флавоноиди, калий и силиций – все вещества, които са от нужда за правилното функциониране на бързорастящи тъкани като кожата, косата и ноктите. (Szyszkowska et al., 2014).

Нивото на силиций в тялото намалява с възрастта, а това води до увеличена чупливост и намалена устойчивост на гъбични и бактериални инфекции на ноктите и косата. Минералът участва в синтеза на колаген, който е основен компонент на съединителната тъкан. Укрепва стените на кръвоносните съдове, подобрява тяхната гъвкавост и ускорява оздравителните процеси. (Szyszkowska et al., 2014).

Биотинът е от съществено значение за здравето на кожата и косата – дефицитът му може да доведе до лющене и зачервяване на кожната повърхност (Mock, 1991) и до косопад (Zempleni et al., 2008).

Установено е, че средносрочният прием на биотин (6 м.) води до удебеляване на ноктите с 25% и значително подобряване на тяхната устойчивост на чупене и цепене. (Colombo et al., 1990).

Приемът на допълнителен B7 може да помогне за заздравяване на ноктите и подобряване на състоянието на косата при хора с недостиг. (Patel et al., 2017).

Приемът на витамин С предпазва клетките на кожата от оксидативен стрес и намалява свободните радикали, произведени вследствие от излагането на UV-лъчение. (McArdle et al., 2002).

Витамин С може да редуцира увреждащото въздействие на слънцето върху кожата. (McArdle et al., 2002; Stewart et al., 1996).

Витамин С стимулира проколагеновия и колагеновия синтез, като с това може да съдейства за по-бързото заздравяване на рани и укрепването на кожната бариера. (Peterkofsky, 1991; Fisher et al., 1996).

Витамин А модулира деленето на клетките на епидермиса и дермата и допринася за по-бързото възстановяване на кожата. (Varani et al., 1994).

Витамин А предпазва кожата от увреждане в резултат от UV-радиация. Добре известно е, че UV-увредата е един от главните фактори за преждевременното състаряване на кожата. (Fisher et al., 1997).

Витамин А може да бъде от помощ в превенцията и лечението на псориазис (Jean et al., 2011; van de Kerkhof, 2006), ихтиоза (van Steensel, 2007), рак на кожата (Niles, 2002) и акне (Kligman, 1997; Verfaille et al., 2008).

Дефицитът на витамин D е свързан с по-голям риск от атопичен дерматит. (Mesquita Kde et al., 2013; Peroni et al., 2011).

Витамин D стимулира производството на антимикробни агенти като по този начин подобрява вродения имунитет и устойчивостта срещу редица бактерии, вируси, гъбички и паразити. (Gombart et al., 2005).

Витамин D модулира ключови за здравето на кожата процеси като възпаление, образуване на нови кръвоносни съдове, зарастване на рани. (Frohm et al., 1997; Koczulla et al., 2003).

Витамин Е потиска перокислението на липидите в кожата, като по този начин допринася за съхраняване на бариерните ѝ функции и я предпазва от фотостареене и рак. (Lopez-Torres et al., 1998).

В качеството си на антиоксидант, токоферолите предпазват кожата от действието на свободните радикали и намаляват риска от преждевременно състаряване (Bissett et al., 1990; Jurkiewicz et al., 1995) и меланом (Burke et al., 2000).

Приемът на витамин Е под формата на добавка подобрява клетъчния имунен отговор и има противовъзпалителен ефект в епидермиса. (Meydani et al., 1990; Wu et al., 2008).

Нивата на Витамин B1 регулират напречното свързване на колагена и влияят върху процесите по зарастване на рани и формиране на белези. (Alvarez et al., 1982).

При недостиг на витамин B1 се наблюдава спад в синтеза на колаген, което може да има критично значение за здравето на кожата. (Prasad et al., 1974).

Рибофлавинът е нужен за поддържането на адекватни нива на колаген и неговият дефицит може да доведе до напукване на кожата, сърбеж и дерматит в зоната около устата. (Bhusal et al., 2017).

Ниските нива на витамин B3 могат да станат причина за възникване на дифузен косопад. (Spivak et al., 1977).

Никотинамидът има предпазен ефект срещу слънчеви увреждания и приемът му може да намали риска от рак на кожата. (Chen et al., 2015).

Никотинамидът подобрява повърхностната структура на зрялата кожа и може да има противовъзпалителен ефект при състояния като акне и розацея. (Gehring, 2004).

Приемът на витамин B5 в комбинация с витамин C помага за по-бъзото и по-здраво зарастване на кожата след нараняване. (Vaxman et al., 1995; Vaxman et al., 1996).

Комбинацията от калциев пантотенат и цинк е особено ефективна за намаляване на косопада при жени. (Siavash et al., 2017).

Пантотеновата киселина подобрява състоянието на склонната към несъвършенства кожа и може да намали акнето с над 2/3 при продължителен прием (3 месеца). (Jillian et al., 2012; Yang et al., 2014).

Пантотеновата киселина помага срещу преждевременно посивяване и може да възстанови естествения цвят а косата. Тя има роля в нормалния растеж на косата заради участието си в клетъчното делене, има овлажняващи свойства, регулира функциите на себумните жлези и увеличава производството на пигмента меланин. (Rushton et al., 2002).

Витамин B6 увеличава включването на аминокиселината цистеин в строежа на косъма и е от значение за растежа и дебелината му. (D’Agostini et al., 2007)

Дефицитът на витамин B12 може да доведе до хиперпигментация на кожата, витилиго, атопичен дерматит, както и до редица неблагоприятни изменения в косата и ноктите (Brescoll et al., 2015)

Желязото е от фундаментално значение за нормалния растеж и функционалното узряване на кожата, както и за здравето на косата и ноктите. (Lansdown, 2001).

Редица изследвания свързват няколко вида косопад с дефицит на желязо в организма. (Trost et al., 2006).

Манганът е от есенциално значение за енергийния метаболизъм и работата на антиоксидантните ензими, които предпазват клетките от действието на свободните радикали. Той регулира растежа на костната и съединителната тъкан, което определя ключовата му роля за здравето на кожата и ноктите. (Avila et al., 2013).

Благодарение на антиоксидантното си действие, манганът предпазва кожата от вредното въздействие на UVA лъчите. (Parat et al., 1995).

Серумните нива на селен са от значение за нивата на селен в косъма и процеса на кератинизация. Минералът участва в строежа на поне 35 протеина, много от които имат ензимна активност и недостигът му може да доведе до косопад и псевдоалбинизъм. (Masumoto et al., 2007).

Селенът (в комбинация с витамин Е) се е доказал като ефективна добавка при превенцията и лечението на псориазис. (Juhlin et al., 1982).

Приемът на цинк може да бъде ефективна мярка за ограничаване появата на акне. (Verma et al., 1980; Göransson et al., 1987; Dreno et al., 1989; Dreno et al., 2001).

Допълнителният цинк в диетата може да намали симптомите при пациенти с розацея (Sharquie et al., 2006).

Холинът е прекурсор на фосфолипидите, които са от ключово значение за образуването на клетъчните мембрани. Той участва в клетъчното сигнализиране и липидния метаболизъм, и защитава колагена в тъканите от разпадане. (Zeisel et al., 2005; Blusztajn, 1998).

Стресорите от околната среда и начина на живот могат да доведат до хронични възпалителни състояния на кожата, които се свързват с повишена потребност от фолиева киселина. (Garrow et al., 2000).

Свойството на PABA да възстановява цвета на посивялата коса е потвърдено от клинични проучвания. Резултатите се наблюдават в рамките на 2-4 седмици след началото на приема. (Sieve 1941; Zarafonetis, 1950).

Оралният прием на PABA от хора с витилиго може да доведе до репигментация на кожата и изравняване на нейния тен. (Hughes, 1983).

Средносрочният прием (6 м.) на добавка с r – ALA води до субективно и подобряване на качеството на кожата по редица параметри. (Thom, 2005).

Благодарение на антиоксидантния и противовъзпалителния си ефект, r – ALA подобрява състоянието на увредена в резултат от тютюнопушене кожа. (Yıldırım, 2017).

Съставки на 1 ампулаmg/10 ml
Хидролизиран рибен Колаген1000 mg
Полски хвощ300 mg
Витамин С (Аскорбинова киселина) – антиоксидант100 mg
Цинков глюконат (със съдържание на Цинк – 7,5mg)60,97 mg
Манганов глюконат (със съдържание на Манган – 4mg)35,08 mg
Хиалуронова киселина (Натриев хиалуронат)30 mg
DL-алфа-токоферил ацетат (със съдържание на Витамин Е – 15 mg алфа-ТЕ) – антиоксидант30 mg
Витамин B5 (Калциев пантотенат) Пантотенова киселина15 mg
Железен сулфат (със съдържание на Желязо – 3mg)15 mg
Ретинил Ацетат (със съдържание на Витамин А –
1 500µg RE
)
10 mg
Парааминобензоена киселина (PABA)10 mg
Холин Цитрат (със съдържание на Холин – 4,1mg)10 mg
Алфа-липоева киселина10 mg
Витамин B 3 (Никотинамид)10 mg NE
Пиридоксин хидрохлорид (със съдържание на Витамин B6 – 5mg)6,07 mg
Витамин B1 (Tиамин хидрохлорид)5 mg
Витамин B2 (Рибофлавин)5 mg
Холекалциферол (със съдържание на Витамин D – 10 µg)4 mg
Биотин (D-Биотин)500 µg
Фолиева киселина (Птероилмоноглутаминова киселина)200 µg
Натриев селенит (със съдържание на Селен – 12,5 µg) – антиоксидант27,94 µg
Цианокобаламин (100% Витамин B12)8 µg

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата