Навигация
Кошница

GINEXID Intimate Foam / ГИНЕКСИД интимна пяна

Гинексид интимна пяна е стандарт в дамската интимна хигиена и безапелационен лидер по продажби в категорията си за 2022 година*! Обожавана от десетки хиляди модерни жени, тя се грижи за дискретния ви комфорт независимо от възрастта.

Със своето нежно почистващо действие интимната пяна Ginexid e подходяща за ежедневна и продължителна употреба дори при деликатна и чувствителна кожа и лигавица, и е особено полезна във всички ситуации с повишен риск от възпаление.

 • Посещение на басейни, гимнастически салони, плажове
 • Носене на изкуствени или тесни дрехи
 • Употреба на тампони и превръзки, полов акт;
 • В специфични периоди от живота на жената: бременност, след раждане, менструален цикъл;
 • При пред- и следоперативна профилактика при гинекологични операции.

 

Характеристики:

 • Обемна и плътна текстура за лесна и икономична употреба
 • Ментолов аромат
 • Моментално охлаждане и освежаване
 • Достатъчна за над 90 измивания: минимум 3 месеца качествена грижа за вашата ежедневна интимна хигиена.
 • pH 4,5, което запазва микрофлората и естествената киселинност
 • Дерматологично тествана
 • Без оцветители, консерванти и агресивни повърхностно активни вещества
 • Подходяща за жени във всяка възраст


   

  Златен стандарт в грижата за интимното здраве на жената!

  Гинексид интимна пяна се предлага под формата на спрей от най-ново поколение, съдържащ специално разработена плътна пяна за максимален и бърз измиващ ефект.

  Иновативната обемна и плътна пяна осигурява изключително лесна употреба и икономия на продукта. Позволява използване без допир на опаковката до кожата, което елиминира всякакъв риск от замърсяване и компрометиране на ефекта. Флаконът позволява лесно дозиране и съхранение без промяна в качеството на продукта. Подходяща при деликатна и чувствителна кожа и лигавица.

  Формулата се базира на специално подбрани активни природни екстракти плюс хлорхексидин и ундециленова киселина, които заедно осигуряват силно и дълготрайно действие.

  Хамамелис

  Хамамелисът е един от най-известните астрингенти и антисептици в народната медицина и съвременната дерматология. Благодарение на високото си съдържание на танини, той действа като натурален тоник, стягайки кожата и свивайки порите. Това го прави особено добро средство за намаляване на кожните раздразнения, сърбежа, паренето и риска от инфекции при протриване или след бръснене. Противовъзпалителните му свойства допринасят за неговото успокояващо действие, а временният стягащ ефект в интимната област е един приятен сетивен бонус.  

  Ментол

  Всички знаем, че ментолът разхлажда. Но как става това? Понижаването на околната температура, което ние усещаме като „студ“, се регистрира от нервната ни система с помощта на т.нар. TRPM8 рецептори на нервната система. Улавяйки сигнала от околната среда, тези миниатюрни специализирани клетки изпращат мигновен сигнал към мозъка ни и така бързо осъзнаваме, че навън е станало студено.

  Ментолът ни разхлажда точно по същия начин, защото разполага с уникалното свойство да се свързва с TRPM8 рецепторите ни и да ги активира. По този начин мозъкът ни изпитва добре познатото усещане за студ, с важната разлика, че ние можем да избираме къде и кога да ни е студено и особеното предимство, че няма риск от измръзване.

  В комбинация със стягащия ефект на хамамелиса, ментолът е отговорен за онова чувство, което почитателките на интимната пяна Гинексид наричат „младежка свежест“.

  Лайка

  Лайката е едно от най-древните лечебни растения, познати на човечеството. В нея има над 120 вещества с терапевтичен потенциал, а народната медицина и съвременната наука са открили, че тя е особено ефективна при рани, язви, възпаления, изгаряния и кожни раздразнения.

  На фронта на интимното здраве екстрактът от лайка се откроява като едно от най-обещаващите натурални средства за борба с най-често срещаното гинекологично заболяване – възпалението на влагалището, известно още като вагинит или колпит.

  Чаено дърво

  Маслото от чаено дърво представлява натурален коктейл от над 100 различни съединения, които предопределят медицинското му приложение като локален антисептик. Доказана е антимикробната му активност срещу широк спектър от бактерии, вируси и гъбички, в т.ч. дрожди и дерматофити.

  Понастоящем успешно се прилага самостоятелно или като част от лечението на гинекологични състояния като рецидивиращ лабиален херпес, вагинит, както и инфекции със златист стафилокок (Staphylococcus aureus), популярен с резистентността си към антибиотици.

  За разлика от много други микробициди, маслото от чаено дърво има избирателно действие и щади естествената микрофлора на вагината. Лабораторни експерименти показват, че в концентрации, достатъчни за неутрализирането на обичайни влагалищни патогени като Candida spp. (причинители на вулво-вагиналната кандидоза), Mobiluncus spp. и Gardnerella vaginalis (причинители на бактериалната вагиноза), маслото от чаено дърво няма негативен ефект върху полезните млечнокисели бактерии.

  Млечна киселина

  Млечната киселина е от фундаментално значение за женското интимно здраве. Тя допринася за поддържането на оптимална киселинност на вагината и е едно от неоспоримите условия за превенция на бактериална вагиноза.

  Научно потвърдено е нейното антибактериално действие срещу често срещани патогени като хламидия (Chlamydia trachomatis), гонорея (Neisseria gonorrhoeae), гарденерела (Gardnerella vaginalis), ешерехия (Escherichia coli) и стрептококи от група В (Streptococcus agalactiae).

  Установено е, че богатата на млечнокисели бактерии вагинална микробиота има превантивна роля срещу вирусите на СПИН и херпес. Причината за това се крие в произвежданата от тях млечна киселина, която е с висока ХИВ и ХСВ (херпес симплекс вирус) вируцидна активност. Също така млечната киселина е с добре изучени противовъзпалителни и имуномодулиращи свойства.

  Ундециленова киселина

  Ундециленовата киселина е мастна киселина, която освен за комфорта в интимната област със своето нежно лубрикиращо действие, допринася и за защитата на вагината със своя изразен противогъбичен ефект.

  Поради големия си брой въглеродни атоми, тази натурална мазнина е разпозната от науката като потентен фунгицид – над 6 пъти по-ефективна от каприловата киселина. Това я прави надежден помощник в превенцията и лечението на гъбични инфекции, причинени от Candida albicans (вагинална микоза), и в поддържането на здравословна вагинална микрофлора.

  Хлорхексидин 

  Хлорхексидин глюконат е един от най-използваните вагинални антисептици с доказано бактерицидно действие срещу голям брой микроби, свързани с развитието на гинекологични инфекции. Доказано е, че съединението започва да действа незабавно и потиска бактериалното развитие до 24 след приложение.

  За разлика от други антисептици, неговата активност не се влияе от типични за хигиенните продукти съставки като алкохол и повърхностно активни вещества, както и от ниското pH, характерно за влагалището. Неговата безопасност е потвърдена в широк диапазон от концентрации (0,05–4%), включително и при интравагинална употреба за намаляване на инфекции при родилки в акушерски условия.

   

  Състав: 

  Вода, динатриев лаурет сулфосукцинат, бутан, амониев лаурил сулфат, воден извлек от лайка, воден извлек от хамамелис, пропан, изобутан, млечна киселина, натриев карбоксиметил кокополипропиламин, пропилов амид на ундециленовата киселина и бетаин, пег-12 диметикон, натриев хлорид, парфюм, ментол, поликуатерниум-44, хлорхексидин диглюконат, маслен екстракт от листата на чаено дърво, лимонен.

   

  Начин на употреба: 

  Разклатете добре преди употреба и задръжте флакона в изправено положение, докато пръскате. Почистете външната генитална лигавица и отмийте с вода.

   

  Опаковка: 150 мл


  * Гинексид интимна пяна заема първо място по брой продадени опаковки на българския фармацевтичен пазар за лекарствени продукти без лекарско предписание за периода Януари – Декември 2022 в OTC3 категория 12D1 GYNAEC.ANTIS.INT.HYG., съгласно данни на IQVIA Bulgaria.


  Ginexid пяна е произведена от водеща в грижата за женското здраве италианска компания Farma Derma при спазени европейски и световни норми на производство. Целта на компанията е създаването на иновативни продукти за здравето и доброто самочувствие на жените. Компанията фокусира своите изследвания и стратегии за развитие върху съединения с натурален произход, а не върху синтетични молекули.

  ДЕРМАТОЛОГИЧНО ТЕСТВАН ПРОДУКТ

   

  Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

  Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 


   

  Потребителите търсят още: генексид, gineksid, geneksid, genexid