Навигация
Кошница

Блог RSS Feed

27 май Пробиотици за чревното здраве – какво казва науката?
0 8
Темата за пробиотичните микроорганизми и чревното здраве е сложна и многопластова, а по въпроса за най-добрия пробиотик има повече противоречиви мнения, отколкото е здравословно за разсъдъка на загриж..
27 май Диосминът: предпочитаната натурална помощ при венозни проблеми
0 9
Какво е диосмин? Диосминът е флавоноид, който е най-характерен за цитрусовите растения. Флавоноидите са растителни съединения, най-популярни с антиоксидантните си свойства, т.е. способността да предпа..
28 апр. Лъжат ли ни тестовете за хранителна непоносимост?
0 132
Тестовете за хранителна непоносимост набират все по-голяма популярност и със сигурност голяма част от вас са си правили подобно изследване или сериозно са обмисляли идеята. Отчасти благодарение на тях..
28 апр. Работят ли лампите против комари?
0 85
Лампите против комари и мухи са все по-търсен артикул, чиято популярност в въобще не е изненадваща. Все пак температурите навън растат, откритите пространства ни привличат все по-силно, а ние не умира..
28 апр. Всичко за атопичния дерматит: от теорията до практическите съвети
0 135
Що за екзема е атопичният дерматит? Атопичният дерматит (АД) е най-разпространеният вид екзема, засягащ до 20% от децата и до 3% от възрастните. Епидемиологичните сведения показват, че честотата на съ..
30 март 5 женски фитнес мита със спешна нужда от разбиване
0 4201
Фитнесът е една от най-популярните стратегии за постигането на желаната фигура и мечтаното телесно тегло. За съжаление и той, подобно на храненето, е заобиколен от изключително много полуистини, митов..
30 март Правилно ли измервате теглото си?
0 136
Кантарът за тегло е един от най-ценните спътници в пътешествието към мечтаната форма, тъй като с негова помощ оценяваме как се движим спрямо финалната дестинация и кога е нужно да коригираме маршрута ..
30 март Катаракта: предотвратима ли е и как се лекува?
0 5733
Катаракта, по-позната като перде на окото, представлява помътняване на очната леща, което нарушава зрителната способност. Пациентите сравняват виждането при катаракта с опит за гледане през замръзнал ..
30 март Лутеинът – храна за очите
0 237
Лутеинът за очите е това, което е калцият за костите, твърдят експерти. Макар и силно опростено, това твърдение не е напълно лишено от логика и вярност. Окото на човек се нуждае от множество вещества,..
25 февр. Как да се храним за здравето на сърцето си?
0 400
Храненето е от голямо значение за здравето, особено що се отнася до сърдечно-съдовото здраве. Нивата на кръвното налягане и холестерола се влияят пряко от естеството на диетата и това крие своите поло..
Показани са от 1 до 10 от 148 резултата (15 страници)