Навигация
Кошница

Блог RSS Feed

26 май Добри практики в домашното лечение на хемороиди
0 52
Домашното лечение на хемороиди е тема, която вълнува много от пациентите поради деликатното естество на проблема и типичната съпротива срещу попадане в лекарски кабинет и особено – в болница. За разли..
25 май Твоят справочник за синдрома на раздразненото черво
0 27
Какво представлява синдромът на раздразненото черво? Синдром на раздразненото черво (СРЧ) е стомашно-чревно разстройство, което засяга един на всеки седем души (от 9% до 23% от световното население сп..
27 апр. Животът с уртикария е по-лек, когато знаеш всичко за нея
0 270
Уртикарията, наричана още „копривна треска“, се характеризира със силно сърбящи лезии (уртики), които често са зачервени в периферията и светли в средата. Любопитен факт е, че името на състоянието про..
28 март Излезе ми ечемик на окото и искам да науча всичко за него!
0 1787
Ечемик на окото наричаме добре познатата зачервена и болезнена подутина, която се образува близо до ръба на клепача. По външния си вид тя напомня мехурче или пъпка и често е пълна с гной. Най-типичнот..
22 март Фактите, които трябва да знаеш за фастинга
0 983
„Фастинг диета“, „периодично гладуване“, „интервално постене“ – всичко това са термини, които доскоро не бяха част от диалога за храненето, но от известно време насам заемат все по-значителна част от ..
17 март Да погледнем на късогледството като специалисти
0 371
Късогледство или миопия наричаме един доста разпространен зрителен проблем, при който виждаме ясно обектите в близост, но виждаме размазано обектите в далечина. Причината за него се корени във формата..
14 март Спиш ли достатъчно, за да отслабваш достатъчно?
0 149
Отслабването открай време е нелека задача. Да спиш добре става все по-трудно. И за капак на всичко науката открива все повече и повече начини, по които сънят и телесното тегло са обвързани. Ето защо р..
24 февр. Разбираш ли какво ти казва сърдечният ритъм?
0 4391
Нормалният пулс е нещо, за което мислим при ненормални обстоятелства. Или по-точно – обичайно се сещаме за него, когато сме притеснени, че сърдечният ни ритъм е прекалено бърз (по-често) или ненормалн..
24 февр. Заслужават ли си менструалните чашки?
0 330
Месечният цикъл не е шега работа. Освен че е свързан със значителен дискомфорт за много жени, той е повод и за непрекъснати разходи и притеснения около личната хигиена и социалния ни облик. Някои от н..
21 февр. Храни за здраво сърце? Виж кои са те!
0 715
Напитки и храни, полезни за сърцето. Всички сме чували за тях и дори можем да изброим някои: горски плодове, какао, ябълки, червено вино и чай. Но знаете ли какво е общото между всички тях? Запознайте..
Показани са от 1 до 10 от 182 резултата (19 страници)