Навигация
Кошница

Цикатридина назална маз

Цикатридина назална маз е медицинско решение на базата на хиалуронова киселина, част от серия продукти №1 по продажби в България!

Тя е формулирана с масло от сладък бадем, ботанически маслени екстракти и витамин Е, на които се дължи нейното бързо овлажняващо и омекотяващо действие.

Прилагана редовно и правилно, Цикатридина допринася за поддържане на хидратацията на носната лигавица при сухата, дразнене и крусти, възникнали в резултат от:

  • специфични условия на околната среда;
  • фармакологично лечение;
  • заболявалия като ринити/или синузит. 

Мазта за нос Цикатридина може да се използва и като допълнително средство, подпомагащо естествените реепителизиращи и възстановителни процеси на носната лигавица след хирургични операции, повърхностни увреждания и кървене от носа (епистаксис). Тя проявява защитно и овлажняващо действие, което предотвратява образуването на корички. Показана е и в случаи на сухота и дразнене в зоната около носа.

Хиалуроновата киселина прилепва към носната лигавица, образувайки филм, който предпазва от външни фактори и патогени. Натриевата сол на хиалуроновата киселина хидратира тъканите и благоприятства естествените процеси на тяхното възстановяване чрез задържане на физиологично наличната вода.

Освен това, благодарение на наличието на маслени растителни екстракти и масло от сладък бадем, Цикатридина назална маз има лубрикиращо и омекотяващо действие, което повлиява благоприятно сухата и раздразнена лигавица на носа.

Състав:

Натриева сол на хиалуронова киселина, азиатска центела, невен, алое вера, масло от сладък бадем, ВНТ, витамин Е ацетат, пропиленгликол, бял вазелин, течен парафин, рициново масло, карнаубски восък, бензалкониев хлорид.

Начин на употреба:

Възрастни и деца над 3-годишна възраст: Прилагайте два или три пъти на ден или съгласно препоръките на вашия лекар.

Измивайте ръцете си преди всяка употреба. Дозирайте достатъчно количество маз на пръста си в зависимост от размера на засегнатата област и леко нанесете тънък слой от нея вътре в ноздрите и/или в периназалната област.

Цикатридина маз за нос може да се използва по всяко време на деня. Продължителността на употребата зависи от развитието на симптомите.

Опаковка: 15 г

Нежелани ефекти:

Използването на всички продукти за локално приложение, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация и дразнене. Ако това се случи, спрете лечението и се консултирайте с лекар, за да започнете подходяща терапия. Ако възникнат други нежелани ефекти, информирайте вашия лекар или фармацевт.


Противопоказания и предупреждения:

Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към някой от компонен­тите на продукта.

Бременност и кърмене

При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с вашия лекар.

Взаимодействие с други продукти 

Препоръчително е да се консултирате с вашия лекар преди да използвате продукта в съчетание с други медицински продукти или лекарства за назална употреба.

Да не се прилага при деца под 3-годишна възраст. Лечението при деца трябва да се извършва под наблюдението на възрастен. Да се пази далеч от деца. Избягвайте контакт с очите. Да не се поглъща!


Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 16.07.2024 г. или до изчерпване на количествата