Навигация
Кошница

ХИАЛУР с хиалуронова киселина за вашите стави и кожа

Хиалур е немски комбиниран продукт в удобна за прием капсулна форма с висококачествена хиалуронова киселина, която подпомага нормалното физиологичното състояние и функцията на ставите.

 

Съставки (в 1 капсула Хиалур):

хиалуронова киселина (Hyaluronic acid)27,8 mg

Помощни вещества: магнезиев стеарат (емулгатор), микрокристална целулоза  (емулгатор)

 

Препоръчителна дозировка: приемайте по 1 капсула Хиалур / Hyalur дневно.

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема 3-6 месеца. Хранителна добавка за възрастни.

 

Опаковка: 30 капсули

 

Полезна информация:

Хиалуроновата киселина, наричана още хиалуронан, прозрачна и плътна субстанция, която се произвежда по естествен път в човешкото тяло. Най-високите концентрации на хиалуронова киселина се откриват в кожата, съединителната тъкан и очите. Нейната основна функция е задържането на вода в тъканите и оттам – поддържането на тяхната лубрикация и хидратация.

Хиалуроновата киселина се употребява във фармацията и козметиката по редица причини, като традиционно се влага в антиейджинг серуми, капки за очи и инжекционни разтвори. Но тя може да бъде употребявана и под формата на добавка, при това със значително по-добър ефект в редица случаи.  

Около половината от съдържанието на хиалуронова киселина в цялото тяло е налична в кожата, където се свързва с вода и способства за поддържането на хидратацията ѝ. Естественият процес на стареене, както и излагането на фактори като UV-радиация от слънцето, тютюнев дим и замърсяване могат да намалят концентрацията на хиалуронан в кожата и да допринесат за влошаване външния вид. Установено е (Kawada, et. al., 2014), че приемът на добавки с хиалуронова киселина може да компенсира за това намаляване и да снабди тялото с допълнителни количества от ценното вещество, които да бъдат инкорпорирани в състава на кожата и да допринесат за подобряване на състоянието и изгледа ѝ. Хидратираната кожа се радва на значително по-добър външен вид, с намалена видимост на бръчките и изгладена текстура (Oe, et. al., 2017).

Не по-малко ценна е хиалуроновата киселина в качеството на ставен лубрикант. Редица проучвания демонстрират, че редовният прием на добавки с хиалуронова киселина в продължение на минимум 2 месеца може да намали болката при пациенти с остеоартрит на коляното, особено във възрастовия диапазон 40–70 години (Tashiro, et. al., 2012; Kalman, et. al., 2008; Oe, et. al., 2016; Jensen, et. al., 2015).  


Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com