Уримил / Urimil

21.00лв.
Цена в Бонус точки: 300
Марка: Plantapol S.L. Spain
Модел: Уримил / Urimil
Бонус точки: 21
Наличност: В наличност

Поръчай с един клик!

Работим с куриерска фирма ИнТайм, поради което Ви молим за директен адрес (личен или на месторабота).

УРИМИЛ - подпомага нормалната регенерация на периферните нерви

 

Периферната нервна система (ПНС) е продължение на централната нервна система (ЦНС), която се състои от главния мозък и гръбначния мозък. Основната функция на периферната нервна система е да свързва ЦНС с крайниците и органите на тялото. За разлика от ЦНС, ПНС не е защитена от костна тъкан (череп и гръбначен стълб), както е при главния и гръбначния мозък, и е незащитена от токсини и механични увреждания.

Нервните клетки са най-малките структурни единици на нервната система. Техният брой е около 100 милиарда, като всеки един неврон е свързан най-малко с 10 000 други. Невроните в нервната система варират по форма и големина, но структурата на всички е сходна. Невронът притежава тяло и израстъци. Единият от израстъците, наречен аксон, е по-дълъг от останалите и е покрит отвън със специална миелинова обвивка, която играе ролята на изолация при предаването на нервния импулс. Чрез аксона клетката изпраща информация на останалите клетки.

При нарушаване на миелиновата обвивка („изолацията“), невронът не може да функционира нормално и възникват различни симптоми, включително болка.

Именно болката е една от проявите на заболяванията на периферната нервна система, които са много чести. Установено е, че от болки в гърба (дорзалгия) страда всеки трети човек.

 

Болката в гърба или крайниците може да възникне в резултат на:

 • Травми (падане, удар, изкълчване и др.)
 • Хирургични операции
 • Възпалителни или инфекциозни заболявания (грип, вирусни  инфекции и др.)
 • Други заболявания (дегенеративни промени, стеснение на гръбначния канал, спондилолистезата, остеопороза, блокажи, проекционна болка при заболяване на вътрешни органи, онкологични заболявания, диабет, хранителни дефицити, токсични агенти и лекарства)

 

Могат ли да бъдат активирани собствените сили на организма за възстановяване на периферните нерви? Отговорът е „ДА“

За да може организмът да задвижи собствените механизми за възстановяване, са му необходими определени хранителни вещества. URIMIL предоставя на организма точнатa комбинация от 6 важни хранителни вещества, които помагат за възстановяване на миелиновата обвивка и оттам за регенерацията на увредените неврони.

 

Кои са тези 6 важни хранителни вещества и каква е тяхнат роля при невроните?

Уридин Монофосфат

 • Участва в синтеза на нуклеинови киселини
 • Участва в изграждането на клетъчните мембрани
 • Изгражда дендрити, които подпомагат синаптичната функция
 • Стимулира изграждането на миелин (изолзцията на аксона)
 • Подпомага и ускорява невромускулната регенерация и спира провеждането на болката

Уридин присъства в много храни, но в тази форма той не е бионаличен поради факта, че се разгражда почти напълно в черния дроб и гастроистестиналния тракт.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина, наричана още Витамин B9, е един от най-важните за здравето витамини.

 • Участва в редица ензими
 • Участва в синтеза на ДНК и РНК
 • Участва в синтеза на аминокиселини, а оттам и на белтъчни молекули важни за клетките
 • Повлиява активността на гените в нервните клетки и помага за регулиране на гени, участващи в регенерацията
 • Води до регенерация на аксони и функционално възстановяване след травми

Bитамин В12

Витамин B12, или кобаламин, е необходим за производството на миелин (изолацията на аксона). Скованост, изтръпване и загуба на сетивност в крайниците са част от симптомите на периферната невропатия, дължаща се на недостатък на Витамин B12. Статистиката сочи, че между 5% и 20% от възрастното население има дефицит на Витамин B12, а до 40% имат ниски плазмени нива на Витамин В12.

Bитамин B6

Витамин В6 е важен за метаболизма на аминокиселините, глюкозата и мазнините. При възрастни невропатията в резултат на недостиг на Витамин B6 започва с изтръпване или пареща болка в стъпалата, която след това се изкачва и засяга краката и ръцете. Въпреки че витамин В6 е наличен в немалко храни, тяхната обработка довежда до загуба на витамина до 70%. От друга страна хората не са в състояние да синтезират B6, затова хранителният прием е от съществено значение.

Bитамин B1

Тиамин (витамин В1) е водоразтворим витамин и присъства в повечето растителни и животински тъкани. Тиамин е важен за клетъчно дишане, за производството на невромедиатори (глутамат и γ-аминомаслена киселина) и поддържане на миелиновата обвивка. Дефицитът на тиамин води до невропатия известна като Бери-Бери и представлява първият описан синдром на недостатъчност при хората.

Умора, раздразнителност и мускулни крампи могат да се появят в рамките на дни до седмици резултат на хранителен дефицит. Клиничната картина на дефицит на Витамин В1 започва със сензорна загуба, пареща болка, мускулна слабост в краката и ходилата.

Bитамин B3

Витамин В3, известен още като ниацин или никотинова киселина, е важен за метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, а така също и за предаването на междуклетъчните сигнали и поправката на ДНК в клетката.

Недостигът на ниацин в храната може да предизвика гадене, кожни и устни лезии, анемия, главоболие и умора.

 

Едни от най-честите заболявания на периферната нервна система са:

 • Ишиас
 • Лумбаго
 • Дископатия
 • Цервикален радикулит
 • Интеркостална невралгия
 • Плексити
 • След операция на дискова херния 

 

 

URIMIL е хранителна добавка, която подпомага нормалната функция на периферната нервна система.

Съставки в една капсула:

Уридин монофосфат 50 mg        
Vitamin B1 (thiamine)                                4 mg        
Vitamin B3 (nicotinamide)                        10 mg        
Vitamin B6 (piridoxine)                              6 mg        
Vitamin B12 (cyanocobalamin)                10 mcg        
Folic acid ( фолиева киселина)                                                          400 mcg        

Други съставки: стабилизатор - малтодекстрин, емулгатори - магнезиев стеарат и микрокристална целулоза.

30 капсули в опаковка


 

Препоръчителнен прием: 1 капсула веднъж дневно.

Препоръчителен терапевтичен курс: 3 - 6 месеца. 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса. 

БОЛКИТЕ В ГЪРБА – ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ, ВИДОВЕ БОЛКИ И ЛЕЧЕНИЕ

ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПЕРИФЕРНАТА НЕРВНА СИСТЕМА И КЛИНИЧЕН ОПИТ С ПРЕПАРАТА URIMIL (УРИМИЛ) - ИНТЕРВЮ С НЕВРОЛОГА Д-Р МАРГАРИТА ПИРОНЕВА