Готови ли сте да освободите място за така нужния баланс във вашия свят? Следвайте тези съвсем прости правила, за да постигнете щастливия живот в добро здраве, за който винаги сте мечтали.

1.   Осигурете си спокойствие сутрин

Дори 5 минути релаксация могат да подобрят настроението и нивата на енергия през целия ден. Оставете си достатъчно време, за да закусите добре, да се раздвижите или да медитирате и да стигнете спокойно на работното място.

2.   Намерете време за движение

Тренировките повишават ендорфините, подсилват имунитета, облекчават стреса и ви помагат да се чувствате по-добре в тялото си. Дори не е нужно да се тренира дълго и интензивно всеки божи ден. Всъщност, кратките, но редовни тренировки са един от най-добрите начини да бъдем в отлична форма.

3.   Яжте истинска храна

Преработената храна е по-бедна на витамини, минерали и фибри и може да доведе до консумация на прекалено много „празни“ калории, повишавайки риска от напълняване и метаболитни болести.

Желателно е по-голямата част от калориите да идват от домашно приготвена храна и да се набляга на консумацията на плодове, зеленчуци, бобови и пълнозърнести храни, ядки, млечни и месни продукти.

4.   Пийте достатъчно вода

Не посягайте автоматично към напитка със захар или кофеин, когато се чувствате уморени. Често причината за това е дехидратация, която лесно може да бъде избегната с редовно и достатъчно пиене на вода.

5.   Вслушвайте се в тялото си

Щастливите хора не противоречат на сигналите на тялото си. Оставят вилицата веднага, когато почувстват, че са се нахранили. Раздвижват се, когато усетят нужда от това. Не си поръчват пореден коктейл, когато знаят, че това не е добра идея.

6.   Бъдете благодарни

Когато вниманието ни се фокусира върху това, което ни липсва, естествено е да не се чувстваме щастливи. Вместо да се фокусират върху негативното, хората с позитивна нагласа оценяват хубавите неща в живота си и са благодарни за тях.

7.   Почивайте достатъчно

Не планирайте поредната дейност тогава, когато се чувствате изтощени. За да бъдете в най-добрата си форма, необходимо е редовно да отделяте време за презареждане на батериите. За тази цел е нужно да изключите компютъра и телевизора и да се запътите навреме към леглото.