Аз обичам слънцето, но дали то ме обича?

Истината е, че дори да не страда от изгаряния, кожата пак не е в страхотна форма след излагане на слънце. Да, онзи бронзов загар, който придобиваме, определено изглежда добре, но същото не може да се каже за структурата на кожата ни. Слънцето я изсушава, а в комбинация с жегата, дехидратацията може да доведе до поява на бръчки, бенки, пигменти петна и други кожни изменения. 

За да осигурим максимален комфорт на нашата кожа, трябва да се погрижим за нейната регенерация и да намалим риска от оксидативен стрес, който има пагубно влияние върху нея. В този смисъл продуктите за след излагане на слънце са също толкова важни, колкото и тези, които използваме за защита от изгаряне. Тяхната роля е да хидратират и освежават кожата, но основната им задача е да неутрализират свободните радикали и да съхранят клетъчната защита. 

Allersol крем за след излагане на слънце повишава специфичния имунитет на кожата. Не позволява загубата на влага и предпазва от вредни бактерии. Има успокояващ, регенериращ и хидратиращ ефект.

Препоръчително е след излагане на слънце кожата да почине поне 12 часа. Това важи с особена сила за така наречените слънчеви тераси (челото, носа, брадичката, бузите, раменете, деколтето, пищялите) и деликатната детска кожа, които изискват специални грижи. За съжаление спазването на тази препоръка невинаги е възможно, затова и Allersol крем съдържа пълна слънцезащита срещу UVA & UVB лъчи с фактор SPF30. 

Комбинацията от клинично доказани съставки е ефективна за превенция на кожни раздразнения и алергични реакции – кремът съдържа пантенол, лайка, алое и жожоба. 

Пантенолът е органична съставка, която се добива както от растителни, така и от животински източници. Неговите ползи са многобройни, като изследвания показват, че благоприятства и ускорява зарастването на рани, помага за възстановяване на увредения епител, намалява сърбежа и възпалението, подобрява хидратацията, намалява трансепидермалната загубата вода и др. Благодарение на тези си свойства той често се използва с цел заздравяване и защита на кожата.

Въпреки че тепърва предстои да бъде изследван задълбочено в тази насока, има индикации за неговия анти-ейдж ефект, тъй като освежава кожата и предпазва от появата на дълбоки бръчки и линии.

Прилагането му подсилва естествената бариерна функция на кожата. Това го прави сред най- ефективните съставки срещу вредните ултравиолетови лъчи. Пантенолът е доста близък до витамин В5 и при контакт с кожата относително лесно се трансформира в него. Ето защо е изключително ефективен срещу хиперпегментация, като изравнява и избистря тена.

Лайката също е позната с това че намалява появата на дефекти по кожата, както и дълбоки линии и бръчки. В комбинация с алоето в Allersol крем гарантират по-бързата регенерация и максимална хидратация на вашата кожа. 

Маслото от жожоба допринася за формирането на защитен слой върху кожата, като подпомага за овлажняването и прониква дълбоко в порите. По този начин подобрява лимфообращението и кръвообращението, регенерира и подхранва епидермиса. Маслото от жожоба подпомага и синтеза на кожния колаген. В комбинация с останалите съставки предпазва от възпаление и съхранява влагата в кожата над 120 минути. 

Allersol крем може да се използва както за превенция, така и за лечение на слънчеви изгаряния и други специфични дерматологични показания като слънчеви алергии, в това число полиморфна светлинна ерупция, лупус еритаматозус ,актинично пуриго, слънчева уртикария , фотореупция и др. Препоръчван е като неизменна част от лечението на пациенти с фотодерматози. 

Продуктът е дерматологично тестван. Подходящ е за всички части на тялото, включително лицето и окосмените зони, както и за деца над 3 години. Нанася се в малко количество с масажни движения до пълно попиване.

За максимален ефект комбинирайте с Allersol спрей слънцезащитен и противоалергичен спрей със SPF30 или SPF50. 

Allersol се грижи за твоята кожа!