Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

31 май Измъчват те киселини? Прочети това!
0 32
„Киселини“, „рефлукс“ или „киселинен рефлукс“ наричаме явлението, при което стомашната киселина се изкачва по хранопровода към гърлото. Мнозина от нас са ставали жертва на този феномен след обилно, пи..
26 май Добри практики в домашното лечение на хемороиди
0 116
Домашното лечение на хемороиди е тема, която вълнува много от пациентите поради деликатното естество на проблема и типичната съпротива срещу попадане в лекарски кабинет и особено – в болница. За разли..
25 май Твоят справочник за синдрома на раздразненото черво
0 65
Какво представлява синдромът на раздразненото черво? Синдром на раздразненото черво (СРЧ) е стомашно-чревно разстройство, което засяга един на всеки седем души (от 9% до 23% от световното население сп..
27 апр. Животът с уртикария е по-лек, когато знаеш всичко за нея
0 342
Уртикарията, наричана още „копривна треска“, се характеризира със силно сърбящи лезии (уртики), които често са зачервени в периферията и светли в средата. Любопитен факт е, че името на състоянието про..
28 март Излезе ми ечемик на окото и искам да науча всичко за него!
0 2308
Ечемик на окото наричаме добре познатата зачервена и болезнена подутина, която се образува близо до ръба на клепача. По външния си вид тя напомня мехурче или пъпка и често е пълна с гной. Най-типичнот..
22 март Фактите, които трябва да знаеш за фастинга
0 1260
„Фастинг диета“, „периодично гладуване“, „интервално постене“ – всичко това са термини, които доскоро не бяха част от диалога за храненето, но от известно време насам заемат все по-значителна част от ..
17 март Да погледнем на късогледството като специалисти
0 412
Късогледство или миопия наричаме един доста разпространен зрителен проблем, при който виждаме ясно обектите в близост, но виждаме размазано обектите в далечина. Причината за него се корени във формата..
14 март Спиш ли достатъчно, за да отслабваш достатъчно?
0 163
Отслабването открай време е нелека задача. Да спиш добре става все по-трудно. И за капак на всичко науката открива все повече и повече начини, по които сънят и телесното тегло са обвързани. Ето защо р..
24 февр. Разбираш ли какво ти казва сърдечният ритъм?
0 4848
Нормалният пулс е нещо, за което мислим при ненормални обстоятелства. Или по-точно – обичайно се сещаме за него, когато сме притеснени, че сърдечният ни ритъм е прекалено бърз (по-често) или ненормалн..
24 февр. Заслужават ли си менструалните чашки?
0 355
Месечният цикъл не е шега работа. Освен че е свързан със значителен дискомфорт за много жени, той е повод и за непрекъснати разходи и притеснения около личната хигиена и социалния ни облик. Някои от н..
Показани са от 1 до 10 от 193 резултата (20 страници)