Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

20 окт. Разбери най-важното за Хашимото
0 11
Болестта на Хашимото е състояние, при което имунната система започва да атакува щитовидната жлеза. Резултатът от това може да бъде увреждане и подуване на жлезата поради възпалението, причинено от соб..
12 окт. Всичко за щитовидната жлеза като на длан
0 50
Щитовидната жлеза е ключова част от ендокринната система. Тя е най-голямата жлеза с вътрешна секреция в тялото, отговорна за производството на три хормона със съществено значение за метаболитното здра..
05 окт. Знаеш ли тези факти за фертилитета?
0 56
За никого не е тайна как се правят бебетата, но колко от нас са наясно с по-фините нюанси около способността да заченеш дете? Наскорошно интернет проучване на Американската асоциация по инфертилност п..
04 окт. Кратък наръчник за успешно зачеване
0 46
„Как да забременея?“ е въпрос, който не би трябвало да затруднява зрели хора като нас, но все повече жени в зряла възраст отправят към интернет търсачките и специалистите по репродуктивно здраве. Факт..
28 септ. 7 факта за аутизма
0 66
Обществото е все по-добре осведомено по темата за аутизма, но сред нас продължават да битуват и немалко погрешни схващания. В същото време някои факти за аутизма още не са станали всеизвестни, други п..
28 септ. Има ли детето ми проблем с наркотиците?
0 48
Преходът от дете към възрастен се оказва труден за много тийнейджъри и юноши. Емоционалните амплитуди, учебните и поведенчески проблеми, както и лесният достъп до наркотици и алкохол са честа грижа за..
28 септ. Пробиотици и психично здраве: свързани ли са?
0 41
Не е лъжа, че никога не сме сами! Най-малкото, само в дебелите ни черва живеят повече микроорганизми, отколкото са човешките ни клетки… Над 10 трилиона са обитаващите червата ни микроорганизми, а спор..
28 септ. Хранителни разстройства, за които може би не знаете
0 38
За какво се сещате, когато чуете „хранително разстройство“? Дали първо в ума ви се появява образът на момиче, страдащо от анорексия? След което може би се сещате и за булимия? А знаете ли, че съществу..
28 септ. Когато „правилното“ хранене стане грешно: орторексия нервоза
0 33
Дали „правилното“ винаги е верният избор? Как може „полезното“ да стане причина за разстройство, щом е за здраве…? Може. Защото крайностите са нездравословни. Такова разстройство, характеризиращо се с..
28 септ. Депресията – не просто тъга
0 113
Какво представлява депресията? Депресията представлява състояние на потиснато настроение, често протичащо с чувство за безнадеждност и апатия. Депресията е не просто тъга, както много хора си мислят, ..
Показани са от 1 до 10 от 122 резултата (13 страници)