Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

15 юли Митове и факти за фитоестрогените
0 15
Едва ли е нужно да споменаваме, че симптомите на пременопауза и менопауза могат да бъдат досадни и фрустриращи за всяка жена. За третирането им съществуват редица лекарствени възможности, но много от ..
21 юни Да не подценяваме меланома
0 101
Меланом е сериозна форма на рак на кожата, който възниква в меланоцитите. Той е по-рядък от базалноклетъчния и плоскоклетъчния карцином, но е значително по-опасен заради способността си да се разпрост..
14 юни Няма срамни въпроси за уретрита
0 120
Уретритът представлява възпаление на уретрата. Уретрата се нарича още „пикочен канал“ и е съдът, който извежда урината от пикочния мехур извън тялото. Най-вероятната причина за уретрит са бактерии, ко..
16 май Ползи и рискове при чорапите за разширени вени
0 374
Компресивните чорапи за разширени вени са често препоръчвани от лекари и други специалисти за подобряване на кръвообращението, облекчаване на болезнените симптоми, намаляване на видимостта на разширен..
13 май Когато лактозата е проблем…
0 344
Лактозата е едно от онези неща, за които говорим често, но не разбираме напълно. Тя е основен заподозрян за редица храносмилателни проблеми и алергии, набедена е за причинител на заболявания, а непоно..
29 апр Какво да правим, ако ни ухапе кърлеж?
0 694
Ухапването от кърлеж обикновено е безболезнено и безвредно, затова и често остава незабелязано. В резултат от него може да се появи лека подутина. Появата на други симптоми като обрив може да е индика..
25 апр Алергия към храна или хранителна непоносимост? Открийте разликите!
0 283
Човешкото тяло разполага с удивителната способност да храносмила и усвоява близо 97% от храната, която консумираме. За съжаление тази способност може значително да бъде влошена, ако лигавицата на черв..
29 март Какво да правим при мушички и светкавици в очите?
0 2431
Мушиците и светкавиците в очите са обичайна гледка за много от нас. Т.нар. мушички са събирателен термин за мътнините, плаващите петна, нишките и черните точки, които периодично се появяват в зрително..
27 март Излишното тегло – много повече от естетичен проблем
0 520
Повечето от нас свързват натрупването на излишни килограми с неговия неизменен ефект върху външния вид и самочувствието ни, но наднорменото тегло и особено затлъстяването може да повишат риска от диаб..
27 март Индексът на телесната маса, подробно обяснен
0 430
Индексът на телесната маса (ИТМ) е най-лесният и достъпен начин за категоризиране на теглото. Той се изчислява, като личното тегло на човека се разделя на височината му в метри, повдигната на квадрат...
Показани са от 1 до 10 от 220 резултата (22 страници)