Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

20 ян. Можем ли да тренираме ума?
0 40
Някои тренират, за да изглеждат по-добре в огледалото. Други тренират, за да се справят по-добре с физическите предизвикателства в живота си. Трети тренират, защото изпитват удоволствие от това. Четвъ..
20 ян. Кафе за ума: как кофеинът стимулира мозъчната функция
0 29
Кафето периодично мени славата си, като ту е полезно за абсолютно всичко, ту е вредно и следва да бъде избягвано на всяка цена. Тук ще се опитаме да се абстрахираме от спекулациите и да ви покажем нап..
20 ян. Доказани природни съставки за по-добра мозъчна функция
0 55
„Хапчета за оросяване на мозъка“ е фраза, която в разговорния български език се е наложила като синоним на „хапчета, които ще ми помогнат да мисля по-добре“. В медицински аспект обаче двете понятия съ..
20 ян. 8 съвета за по-услужлива памет
0 45
Засилването на паметта и концентрацията е тема, която вълнува всички ни, независимо дали сме ученици, студенти, професионалисти, които работят с ума си или пък пенсионери, които се опитват да съхранят..
28 дек. Какво са плекситите и как се лекуват те?
0 199
Плекситите (наричани още плексопатии) са периферни невропатии, които засягат шийно-раменния (брахиален) или поясно-кръстния (лумбо-сакрален) сплит. Периферната невропатия е увреждане на периферните не..
23 дек. Кратка разходка из дебрите на периферната нервна система
0 240
Какво е периферна нервна система? Периферната нервна система са всички части на нервната система, които се намират извън централната нервна система. Иначе казано, периферните нерви са всички нерви изв..
21 дек. Болка и изтръпване от увредени нерви – как и защо?
0 7807
Нервната система е изключително добра в транспортирането на важни съобщения през цялото тяло. Но тази комплексна структура понякога може да бъде увредена, така че съобщенията по нея да не достигнат до..
17 дек. Полиневропатия: какво уврежда периферните нерви и как да им помогнем?
0 895
Полиневропатията е вид периферна невропатия, казват медицинските справочници. Но това изречение може да не е особено информативно за много от четящите, затова ние ще се опитаме да го „разфасоваме“ на ..
14 дек. За прословутия размер неговото спорно значение
0 185
Всички казват, че размерът няма значение, но обикновено го казват с тона, с който се разказват вицове. Очевидно размерът е достатъчно важен, за да отворите тази статия, така че нека си поговорим за не..
03 дек. Тестостеронът: защо може да е нисък и как да го повишим?
0 1278
Тестостеронът е андроген. Наричат го още мъжки полов хормон, въпреки че жените също го произвеждат, макар и в по-малки количества. Занижените нива на тестостерон в мъжкото тяло се свързват със спад в ..
Показани са от 1 до 10 от 140 резултата (14 страници)