Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

26 фев Кажи „Не“ на диастазата с упражнения!
0 26
Диастазата е изключително разпространено състояние, което засяга около 60% от раждалите жени и в 40% от случаите са нужни повече от 6 месеца, за да бъде преодоляно то. Можем ли да ускорим този процес?..
26 фев Без недомлъвки за диастазата – от причините до решенията
0 25
Дистазата или диастазис ректи, ако искате да звучите като анатом, е често срещано състояние при бременните и наскоро родили жени. Тя представлява раздалечаване на двата успоредни сегмента на коремната..
09 фев Когато сърцето излезе от ритъм: научи всичко за аритмиите
0 376
Аритмиите най-общо могат да бъдат описани като отклонения от нормалния сърдечен ритъм. При тях пулсът може да е учестен, забавен или нередовен. Както сигурно знаете от личен опит, сърцето учестява рит..
14 дек Защо ми изтръпват пръстите на ръцете?
0 3715
Изтръпването на пръстите на ръцете представлява частична или пълна загуба на чувствителност, която може да е съпроводена с боцкане, мравучкане и парене. Възможно е в резултат от него да бъде влошена л..
13 дек Често задавани въпроси за фолиевата киселина
0 402
Фолиевата киселина е синтетичната форма на фолата – есенциален представител на В-групата, известна още като „витамин за бременни“ поради ролята си в предотвратяването на проблеми с развитието (т.нар. ..
31 окт Л-тироксин, обяснен на човешки език
0 3451
Л-тироксин (левотироксин) е синтетичен хормон, предписван за лечение на хипотиреоидизъм или хипофункция на щитовидната жлеза. Хипотиреоидизмът е най-разпространеното заболяване на щитовидната жлеза. Т..
26 окт Бабини зъби: ползи и противопоказания
0 2542
Бабини зъби (Tribulus terrestris) е дребно растение, което може да бъде срещнато из дивата природа на повечето континенти, включително Европа, Америка, Азия и Африка. Както плодът, така и коренът му с..
21 сеп Имуностимуланти за деца – на кои да кажем „да“?
0 452
Есента е периодът, в който децата се завръщат в класните стаи, времето започва да застудява и пред нас за пореден път изниква привидно неизчерпаемата тема за детския имунитет и начините за неговото „с..
08 сеп Кога нормалното безпокойство се превръща в патологична тревожност?
0 605
Безпокойството и тревожността са усещания, които всички ние познаваме – дали покрай ученически и студентски изпити, дали заради предстоящ преглед, презентация или интервю за работа. В подобни ситуации..
25 авг 6 начина да избегнем високата кръвна захар след хранене
0 5266
Високата кръвна захар след хранене или т.нар. постпрандиални пикове на серумната глюкоза са разгорещено обсъждан в научните и медицински среди феномен, който може да крие рискове за дългосрочното здра..
Показани са от 1 до 10 от 210 резултата (21 страници)