Навигация
Кошница

Полезно RSS Feed

01 февр. Болка и локално приложение на канабидиол (CBD): какво показва науката?
0 19
Болката е усещане, с което всеки от нас има личен опит и за което невинаги се намират ефективни и безопасни решения. Употребата на опиоидни обезболяващи средства води до редица сериозни последици, в т..
27 ян. Как да живеем по-леко и информирано с псориазис?
0 39
Псориазисът е хронично възпалително заболяване на кожата, което причинява обриви под формата на сърбящи и люспести петна (псориатични плаки), най-често по коленете, лактите, торса и скалпа.  Псориазис..
23 ян. Да поговорим в детайли за деменцията
0 110
Деменцията не е конкретна болест, а по-скоро събирателен термин за група симптоми или казано с една дума – синдром. Този синдром включва нарушения в паметта и концентрацията, мисленето, вземането на р..
30 дек. Знаете ли всичко това за диабетната полиневропатия?
0 666
Диабетна полиневропатия е типично усложнение на диабета. То се изразява в увреждане на множество нерви, които контролират движението, сетивността и други телесни функции. Обикновено това са перифернит..
16 дек. Прочети най-важното за ин витро на едно място
0 250
Ин витро фертилизацията представлява сложна последователност от процедури, които помагат за преодоляване на безплодие (стерилитет) или генетични проблеми, и допринасят за зачеването на дете. В буквале..
16 дек. Нашите отговори на често задавани въпроси за ендометриозата
0 299
Ендометриозата е хормонално-зависимо състояние, при което извън маточната кухина се наблюдава формиране и натрупване на тъкан, сходна с тъканта, покриваща вътрешната стена на матката (ендометриума). З..
29 ноем. Артритът: въпроси и отговори на човешки език
0 582
Артритът представлява група от множество заболявания с различен причинител и вариращи проявления. Обединяват ги възпалението, повишената чувствителност, сковаността, подуването и най-вече – болката в ..
24 ноем. 7 натурални продукта, които помагат на черния дроб
0 2217
Как се грижим за чернодробното си здраве у нас? Статистиката от Google показва, че всеки месец глобалната търсачка получава хиляди запитвания на български за най-доброто лекарство за черния дроб. В съ..
22 ноем. Ролята на стреса като отключващ фактор при редица заболявания
0 213
Какво е стрес и как ни влияе той? Стресът се определя като процес, при който изискванията на околната среда натоварват адаптивния капацитет на организма. Този процес води до психологически и биологичн..
22 ноем. Какво може да означава болката в черния дроб?
0 3316
Болките в черния дроб обичайно са трудни за идентифициране, тъй като съществуват редица състояния (проблеми с жлъчката, панкреаса, червата, бъбреците, кръста), които могат да бъдат припознати като так..
Показани са от 1 до 10 от 181 резултата (19 страници)