Навигация
Кошница

ЦиКатридина супозитории: продукт №1 при хемороиди

Кажете „Стоп!“ на хемороидите с продукт №1 по продажби в България*! Цикатридина супозитории са оригиналното решение с хиалуронова киселина + 4 натурални растителни масла, което подпомага регенерацията на аноректалния канал при:

 • вътрешни и външни хемороиди
 • след проктологични операции
 • проктити
 • криптити
 • анални рагади
 • фисури
 • перианални фистули.

Изберете натуралния подход при болка, парене и дискомфорт!  Използвайки Цикатридина супозитории, вие не само повлиявате симптомите, но и ускорявате възстановяването и заздравяването на тъканта на приблизително същата цена спрямо конкурентни продукти. Една опаковка Cicatridina супозитории е достатъчна за 10-дневен терапевтичен курс: това е два пъти повече от болшинството сходни продукти, достатъчни за едва 5 дни.

Цикатридина супозитории не съдържат кортикостероиди, което ги прави подходящи за дълготрайна и редовна употреба, без притеснения от свързаните с дългата употреба на кортикостероиди нежелани странични ефекти.

Ако хирургическата намеса е неизбежна, супозиториите Cicatridina ще помогнат за по-бързото възстановяване и заздравяване на раната след операция.


Състав:

Натриева сол на хиалуронова киселина 5 мг, маслен екстракт от азиатска центела, маслен екстракт от невен, маслен екстракт от алое вера, етерично масло от чаено дърво, полусинтетични глицериди, ВНТ (бутилхидрокситолуен).

 

Начин на употреба:

По една свещичка Цикатридина на ден след добър тоалет и по възможност след дефекация. Използвайте до пълното заздравяване на тъканта и отзвучаване на субективните симптоми.

Извадете супозиторията, като дръпнете двата предварително срязани края на блистера. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете преди и след употреба на медицинското изделие.

 

Кога и колко дълго да се използват свещичките Cicatridina:

Използвайте по една супозитория на ден или както е предписано. Минималният препоръчителен период на лечение е 10 дни или по лекарско предписание. Продължителността на лечение зависи от изявата на симптомите, ако е необходимо Цикатридина супозитории могат да се използват за дълги периоди.

 

Опаковка: 10 супозитории, достатъчни за 1 курс на лечение

 

5 натурални съставки с научно доказан ефект:

Хиалуроновата киселина е мукополизахарид, който е широкоразпространен в тъканите на тялото. Тя поддържа структурата и по този начин придава тонус, трофизъм и еластичност на тъканите. Многобройни клинични проучвания са установили капацитета на хиалуроновата киселина да ускорява и подобрява процеса на реепителизация и регенерация на тъканите. Натриевата сол на хиалуроновата киселина в Цикатридина супозитории:

 • активизира процеса на възстановяване и бързото заздравяване на тъканта (кожа и лигавица), което потиска процесите на възпаление
 • стимулира синтеза на колаген, като по този начин поддържа еластичността на кръвоносните съдове
 • подсилва стените на кръвоносните съдове и подобрява локалното кръвообращение

Азиатска центела: Centella asiatica е лечебно тропическо растение с дълга история на терапевтична употреба при разширени вени и хемороиди. Съвременните клинични изпитвания потвърждават нейната ефективност, разкривайки способността ѝ да укрепва съединителната тъкан, да повишава антиоксидантните нива на мястото на нараняване и да подобрява капилярната кондиция (Gohil et al., 2010; MacKay, 2001).

Невен: известен още с ботаническото си наименование Calendula officinalis, той ускорява заздравяването на тъканите, благодарение на доказаната си способност да ускорява формирането на нови кръвоносни съдове и да стимулира метаболизма на колаген, нуклеопротеини и гликопротеини. Редица експериментални проучвания установяват, че ежедневното прилагане на екстракт от невен върху наранявания подпомага по-бързото им зарастване – резултат, подпомогнат от неговото противовъзпалително, антиоксидантно и антимикробно действие (Leach, 2008).

Алое вера е един от най-популярните екстракти в лечението на остри и хронични наранявания. То доказано намалява дискомфорта (болка, подуване, парене, дразнене и сърбеж) в мястото на нараняването, тъй като в състава му влизат редица гликопротеини с обезболяващи и противовъзпалителни свойства. Съвременните сведения показват, че алое вера може значително да намали времето за възстановяване след хемороидектомия – хирургично отстраняване на хемороиди (Dat et al. 2012).

Чаеното дърво е натурален източник на повече от 100 молекули, които предопределят мощната му антимикробна активност срещу множество бактерии, вируси и гъбички. Клинично изпитване на Joksimovic et al. от 2012 година показва, че локалното приложение на комбинация от етерично масло от чаено дърво и хиалуронова киселина значимо облекчава болката при изхождане, аналния сърбеж и раздразнението, и намалява кървенето при пациенти с хемороиди.

 

С Цикатридина супозитории премахвате неприятните усещания и дискомфорта при анални неразположения! Почувствайте се отново пълноценни!

 

Съвети за профилактика на хемороиди:

 • Намалете пикантните храни, кофеина (кафе, черен чай, енергийни напитки), цигарите и алкохола.
 • Движете се повече и спазвайте диета, богата на фибри.
 • Приемайте повече течности.
 • Стремете се да ходите редовно по голяма нужда.
 • Не се заседявайте дълго на тоалетната чиния.
 • По възможност се мийте веднага след дефекация (изхождане).


МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373

Противопоказания: известна индивидуална свръхчувствителност към компонентите. При бременни жени и кърмачки – моля, консултирайте се с вашия лекар преди започване на терапията с Цикатридина супозитории!Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com  
 

* Първо място по продажби на българския фармацевтичен пазар за периода септември 2017 – април 2020 в категория Antihaemorrhoids по официални данни на IQVIA Market Viewer.

 

Потребителите търсят още: цикатридин, цикатридина свещички