ЦиКатридина маз / Cicatridina ointment

21.40лв.
Цена в Бонус точки: 305
Марка: Farma-Derma Italy
Модел: ЦиКатридина маз / Cicatridina ointment1
Бонус точки: 22
Наличност: В наличност

Поръчай с един клик!

Работим с куриерска фирма ИнТайм, поради което Ви молим за директен адрес (личен или на месторабота).

Охлузвания, рани, изгаряния? ЦиКатридина маз е бързо и ефикасно решение.

ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване при кожни наранявания и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.

 

  • бързо действие
  • може да се използва с всички видове превръзки
  • напълно заздравява и защитава кожата
  • предотвратява образуването на белези

 

Нараняванията са неизменна част от ежедневието ни. Често една обикновена рана ни създава неприятности и усложнения. Прилагането на продукти, съдържащи хиалуронова киселина (ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей) веднага след нараняване, осигуряват по-бързо, по-безболезнено и естетично оздравяване на засегнатата повърхност и предпазват от поява на инфекции. Когато раните са инфектирани, ЦиКатридина маз и ЦиКатридина спрей са необходими за тяхното лечение.

ЦиКатридина маз е подходящ за прилагане при:

разкъсни рани, охлузвания и протърквания
слънчеви изгаряния и изгаряния при битови инциденти
наранявания при козметични процедури (бръснене, епилация и др.)
при хирургични рани – първично и вторично обработени (вкл. отворени рани)

Травми при деца:
охлузвания
порезни рани
разкъсни рани

Кога е препоръчително да използваме ЦиКатридина под формата на маз?

ЦиКатридина маз е по-удобна форма при наличие на ранева повърхност върху малки повърхности – лице, ръце или неудобни за достигане повърхности, какъвто е гърбът. ЦиКатридина спрей в тези случаи е по-неудобен, защото се разпрашава и при използване върху лицето може да попадне в очите.

ЦиKатридина маз е препоръчително да се използва при по-сериозни изгаряния от 2-ра степен. В сравнение с ЦиКатридина спрей, той осигурява повече влажност, което е необходимо условие при лечение на по-тежките изгаряния.

Цикатридина маз може да се използва при всички видове атрофични рани (постфлебитна язва, язва от стаза, диабетна язва, варикозна язва, др.). Хлорхексидинът, който се съдържа в ЦиКатридина маз,  притежава мощен антисептичен ефект, като по този начин елиминира появата на инфекции, което пък от своя страна е абсолютно задължително условие за започване на процеса на оздравяване.
 

ЦиКатридина маз е специално разработена патентована формула, която съдържа:

Хиалуронова киселина - притежава уникалната способност да свързва водните молекули, активизира процеса на възстановяване, стимулира регенерацията на тъканите и ускорява зарастването на повърхностни и дълбоки рани. Потиска процеса на възпаление.

Бадемово масло - притежава противовъзпалително и обезболяващо действие. Възстановява еластичността на тъканите, стимулира епителизацията на кожата и лигавицата.

Хлорхексидин - ново поколение антисептик с доказан в клиничната практика антибактериален ефект, който осигурява максимална антибактериална активност.

 

ЦиКатридина спрей е задължителна част от вашата аптечка
 

ЦиКатридина Маз и ЦиКатридина спрей са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване на раневи повърхности и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.

 

 


Допълнително лечение при възстановителни процеси на повърхностни и дълбоки рани (охлузвания, разкъсни рани, изгаряния, хирургични рани, декубитални наранявания и язви) от всякакъв произход.


Вода, течен парафин, цетил-стеарил алкохол, масло от сладък бадем, полиоксиетилен (2) стеарил етер, полиоксиетилен (21) стеарил етер, глицерин, сорбитол 70%, силиконово масло, хлорхексидин диглюконат 20%, имидазолидинил урея, натриева сол на хиалуронова киселина, натриева сол на ЕДТА, ВНТ.

туба от 60 г ℮


Внимателно почистете зоната, която ще бъде третирана преди всяка апликация. Нанесете върху засегнатата зона чрез нежни масажни движения. При необходимост защитете с марля. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие.


Известна свръхчувствителност към компонентите. Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да Ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, не описани в тази листовка, информирайте за това Вашия лекар или фармацевт.

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373

 

 

 

 

 

Свързани продукти