Навигация
Кошница

CICATRIDINA OINTMENT / ЦИКАТРИДИНА МАЗ при охлузвания, рани, изгаряния, суха кожа

Цикатридина маз е горд представител на серия продукти №1 по продажби в България*! Надежден съюзник на вашата кожа, тя служи за спомагателно лечение и подпомагане на възстановителните процеси при различни рани, раздразнения и дерматологични състояния.

Благодарение на високата концентрация на хиалуронова киселина и бадемово масло, мазта Cicatridina може да се използва за хидратация и овлажняване на суха и чувствителна кожа, склонна към лющене и разраняване.

 

Разчитайте на Цикатридина маз при:

 • Напуквания, драскотини и ожулвания
 • Разкъсни рани
 • Слънчеви изгаряния и термични изгаряния в резултат от битови инциденти
 • Хирургични рани – първично и вторично обработени (вкл. отворени рани)
 • Декубитални наранявания и язви
 • Възпаления, зачервявания и обриви
 • Наранявания при козметични процедури – бръснене, пилинг интервенции, епилация, лазер и др.
 • Подсичане при бебета в памперс зоната
 • Подсичания и протривания при възрастни – активно спортуващи, хора с проблемно потене или наднормено тегло
 • Суха кожа поради често миене, фактори на околната среда или генетична предразположеност
 • Продуктът може да се използва и при деца

Цикатридина маз 

Характеристики:

 • Създава условия за по-бързо зарастване на раните
 • Започва да действа веднага и оказва траен ефект
 • Предпазва раната от инфектиране благодарение на антисептичното си действие
 • Може да се използва с всички видове превръзки
 • Напълно заздравява и защитава кожата
 • Спомага за предотвратяване образуването на белези

 Цикатридина маз


Състав:

Вода, течен парафин, цетил-стеарил алкохол, масло от сладък бадем, полиоксиетилен (2) стеарил етер, полиоксиетилен (21) стеарил етер, глицерин, сорбитол 70%, силиконово масло, хлорхексидин диглюконат 20%, имидазолидинил урея, натриева сол на хиалуронова киселина, натриева сол на ЕДТА, ВНТ.

 

Ключови съставки:

 • Хиалуронова киселина – притежава уникалната способност да свързва водните молекули, активизира процеса на възстановяване, стимулира регенерацията на тъканите и ускорява зарастването на повърхностни и дълбоки рани. Потиска процеса на възпаление.
 • Бадемово масло – притежава противовъзпалително и обезболяващо действие. Възстановява еластичността на тъканите, стимулира епителизацията на кожата и лигавицата.
 • Хлорхексидин – ново поколение антисептик с доказан в клиничната практика антибактериален ефект, който осигурява максимална антибактериална активност.


Начин на употреба:

Почистете внимателно зоната, която ще бъде третирана преди всяка апликация. Нанесете върху засегнатата зона чрез нежни масажни движения. При необходимост защитете с марля. Добра хигиенна практика е да измиете ръцете си преди и след употребата на медицинското изделие.

 

Опаковка: 60 г туба


Раните: неизменна част от живота

Нараняванията са неизменна част от ежедневието ни. Често една обикновена рана ни създава неприятности и усложнения. Прилагането на продукти с хиалуронова киселина като Цикатридина маз и Цикатридина спрей веднага след нараняване осигурява по-бързо, по-безболезнено и естетично оздравяване на засегнатата повърхност и предпазва от поява на инфекции. Когато раните са инфектирани, Цикатридина маз и Цикатридина спрей помагат за тяхното лечение.

 

Кога да изберем Cicatridina под формата на маз?

Цикатридина маз е по-удобна форма при наличие на по-малки раневи повърхности – лице, ръце или неудобни за достигане повърхности, какъвто е гърбът. Цикатридина спрей в тези случаи е по-неудобен, защото се разпрашава и при използване върху лицето може да попадне в очите.

Препоръчително е продуктът да се използва при по-сериозни изгаряния от 2-ра степен. Тя осигурява повече влажност в сравнение с Цикатридина спрей, което е необходимо условие при лечение на по-тежките изгаряния.

Мазта Цикатридина може да се използва при всички видове атрофични рани (постфлебитна язва, язва от стаза, диабетна язва, варикозна язва, др.) Хлорхексидинът във формулата ѝ притежава мощен антисептичен ефект, предотвратяващ инфектирането на раните – това от своя страна е необходимо условие за започване на оздравителния процес.


Противопоказания: при известна свръхчувствителност към компонентите. Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят нежелани ефекти, информирайте за това вашия лекар или фармацевт.

 

Цикатридина маз и Цикатридина спрей са №1 продукти за бързо и естетично заздравяване на раневи повърхности и изгаряния на Фарма Дерма – Италия.

 

МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE0373


Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

 

Потребителите търсят още: цикатридин, цикатридина крем

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 12.06.2024 г. или до изчерпване на количествата