Навигация
Кошница

ХИАЛУРГЕН грижа за ставите с течен колаген и хиалуронова киселина

Хиалурген е комбинирано решение със специално подбрани съставки, които се натрупват в човешките стави и подпомагат функционирането на ставния апарат. Неговата течна формула въздейства благоприятно върху синтеза на градивни вещества, влизащи в състава на ставите, сухожилията и съединителната тъкан.

В нея са включени колаген от тип 2, хиалуронова киселина и витамин С, който допринася за образуването на колаген за нормалната функция на костите и хрущяла, както и за нормалната функция на кожата.

Сега цялата грижа за вашите стави е събрана в една ампула със страхотен вкус! 


Препаратът притежава патент за дизайн на ампулата, осигуряващ:

  • възможност да се пие съдържанието директно
  • лесен за отваряне контейнер
  • нечуплив и рециклируем материал
  • адаптиран за пътувания


Хиалурген може да се приема от диабетици. Приемът на Хиалурген не оказва влияние върху теглото. Само за пиене!


Полезна информация:

Днес заболяванията на костно-ставната система засягат над 50% от хората на възраст над 40 години, както и все повече млади хора. Честотата на ставните заболявания, които могат да бъдат причина за инвалидност, изпреварва дори сърдечно-съдовите заболявания. Като част от причините са все по-големият проблем със затлъстяването, масовото обездвижване, приема на непълноценна храна и др. Най-честите причини за тези заболявания са различни дегенеративни изменения или т.н. износване на ставния хрущял.

За да можем да намалим скоростта или да спрем развитието на различните дегенеративни промени, трябва да осигурим прием на достатъчно градивни елементи на хрущялната тъкан, така че да можем да повлияем както неприятните симптоми, така и прогресията на заболяването. Дегенеративните ставни заболявания са с прогресиращо развитие, което означава, че грижата и профилактиката им трябва да бъде постоянна и най-вече навременна. Нещо, което е важно да се разбере, е че веднъж загубен ставният хрущял не може да се произведе или синтезира отново.

Съществува многообразие от продукти с различно съдържание, целящи снабдяване на организма с нужните за здравето на хрущяла вещества. Обикновено възникват неудобства във връзка с нуждата от прием на повече от 2-3 продукта на ден, които да снабдят хрущялната тъкан с всички необходими градивни елементи. Друг постоянен проблем е и високата честота на гастритни промени на стомашната лигавица при пациентите, което пък налага съобразяване с количеството на приетите медикаменти през деня, както и с тяхната поносимост.

Всичко изброено наложи изграждането на нова концепция за опазване здравето на хрущялната тъкан. Средство на избор, съобразено с описаните по-горе съображения, представляват колагеновите продукти.

Какво представлява колагенът?

Колагенът е отговорен за здравината и издръжливостта на тъканите в тялото ни.
Колагенът се изчерпва в тялото ни с възрастта, както и под влияние на недостатъчно пълноценната храна, която приемаме.
Скоростта на загуба рязко се увеличава в периода след 40 години и особено в периода на менопауза при жените.

Всеки вид колаген в тялото има специфична функция и специфично поле на изява. Например колаген тип 1 е основният колаген в тялото ни – представлява около 30% от целия протеинов запас на тялото ни. Основното му място на изява е кожата и съдовете. Колагенът, изграждащ до 80% от хрущялната тъкан, е колаген тип 2.

Какъв Колаген тип 2 се съдържа в Хиалурген?

Колагенът вложен в продукта Хиалурген е хидролизиран, което е основното изискване за прием през устата. Това означава ензимно обработване на молелата колаген, така че тя да може да осигури максимална резорбция в стомашно-чревния тракт, както и максимална бионаличност, водеща до достигане на максимална ефективност.

+ хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина е основен градивен елемент на ставната течност, където отговаря за лесното, гладко и безболезнено движение на ставите.

Хиалуроновата киселина има много добре изразени противовъзпалителни, а оттам и облекчаващи болката свойства. Добавената във формулата на Хиалурген хиалуронова киселина увеличава противовъзпалителните свойства на продукта.

+ витамин С

Витамин С  е абсолютно необходим при всички процеси на синтез на колаген в тялото. Притежава силно изразено антиоксидантно действие.

+ витамин В3

Витамин В3 съдейства за намаляване на ставното възпаление и болка.


Съставки (в 1 ампула):

Колаген1000 мг
Хиалуронова киселина50 мг
Витамин С500 мг
Витамин В3 (никотинамид)16 мг

Помощни вещества: вода, фруктоза, калиев сорбат, подсладител (сукралоза), портокалов аромат


Как се приема Хиалурген?
Приемайте по една ампула Хиалурген веднъж дневно, преди закуска. При наличие на стомашно-чревни оплаквания се препоръчва приема на Хиалурген да е поне един час след предишното или един час преди следващото хранене. Разклати преди употреба.


Опаковка: 10 ампули x 10 мл


Предупреждения: 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 12 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса. 


Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com