Навигация
Кошница

UROREN / УРОРЕН при инфекции на пикочните пътища

Uroren / Урорен е комбинация от висококачествени стандартизирани билкови екстракти в желатинова капсула, предназначена за жени, страдащи от инфекции на пикочните пътища. Стандартизираните екстракти от трите билки, включени в продукта, гарантират, че е налична максималната терапевтична и ефективна концентрация на всяка една поотделно. Желатиновата капсула е необходима, за да се осигури максимална абсорбция и бионаличност на активните съставки.

Усещанията при инфекции на пикочните пътища могат да бъдат доста неприятни и дразнещи – парене, дискомфорт и чести позиви за уриниране, понякога съпроводени с тежест, болки в кръста и температура. Най-честите инфекции на уринарния тракт засягат пикочния мехур (цистит), пикочните пътища (уретрит) и бъбречните каналчета (пиелонефрит). Всяка ненавременно и неадекватно лекувана остра инфекция може да премине в хроничен процес с дълготрайни и нерядко тежки последствия.

Днес в много от стандартите за лечение и защита от инфекции на пикочните пътища се включват билкови препарати. Техните предимства са, че традиционно са доказали ефективността си, могат да се приемат за продължителен период от време без привикване и наличие на странични нежелани ефекти. Друго важно нещо е, че превенцията и терапията на възпалителните процеси на пикочните пътища обикновено изисква продължително (в рамките на няколко месеца, а при хроничните състояния и години) лечение и профилактика, което налага използване на ефективни и в същото време безопасни продукти.

Такава формула, отговаряща на изискванията за ефективност, безопасност и удобство за дълготраен прием е Урорен:

  • три стандартизирани билкови екстракта
  • желатинова капсула
  • висококачествена формула, изобретена и произведена в Германия

 

Състав :

 в 1 капсулав 2 капсулив 3 капсули
Брезови листа (Betula alba L.), стандартизиран екстракт500 мг1000 мг1500 мг
Изсипливче (Herniaria glabra L.), стандартизиран екстракт100 мг200 мг300 мг
Червена боровинка (Cranberry -Vaccinium Macrocarpon), стандартизиран екстракт50 мг100 мг150 мг

Помощни вещества: емулгатор - растителен магнезиев стеарат

 

Препоръчителна дневна доза

  • Възрастни: приемайте по 1 до 3 капсули Урорен  / Uroren дневно.
  • Деца: по 1 до 2 капсули дневно.

 

Ефектът на Uroren се усилва при увеличен прием на течности (за възрастни - 3 литра дневно; за деца - според възрастта).

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема 3-6 месеца. Хранителна добавка.

 

Опаковка: 30 капсули

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса. 

 

Полезна информация:


СТАНДАРТИЗИРАН ЕКСТРАКТ ОТ БРЕЗОВИ ЛИСТА (Betula alba L.)

Редица проучвания доказват, че eкстрактът от брезови листа притежава диуретично, противовъзпалително, антимикробно и урикозурично действие. Диуретичното действие на екстракта от брезови листа съдейства за ускоряване отделянето на течности без да нарушава баланса на соли в организма. Диуретичният ефект е нежен, но ефективен като спомага за елиминиране на отоци от различен произход, без да дразни отделителната система и бъбреците. Диуретичното действие се дължи на флавоноидите, съдържащи се в екстракта. Противовъзпалителното и антимикробно действие на екстракта от брезови листа съдейства за възпрепятстване развитието на възпалителните процеси в отделителната система, чрез подтискане развитието на патогенни микроорганизми. Урикозурично действие на екстракта от брезови листа съдейства за повишаване на отделянето на пикочна киселина като по този начин намалява риска от образуване на бъбречни камъни.

СТАНДАРТИЗИРАН ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРВЕНА БОРОВИНКА (Vaccinium Macrocarpon)

От векове Северноамериканските индианци използват червените боровинки, както за лекарство, така и за храна. Още преди 300 години индианците използвали плодовете за зарастване на рани и облекчаване на болката. Днес, червената боровинка е известна с многобройните си здравословни ефекти. Особено важна е способността на американската червена боровинка да предотвратява инфекциите на пикочните пътища, поради своя уникален антибактериален ефект. Изследвания на Американската медицинска асоциация доказват, че екстрактът от червена боровинка (благодарение на съдържащите се проантоцианидини) блокира прилепването на бактериите (инфекциозни причинители) към епитела на пикочните пътища.

СТАНДАРТИЗИРАН ЕКСТРАКТ ОТ ИЗСИПЛИВЧЕ (Herniaria glabra L)

Редица проучвания посочват диуретичното и спазмолитично действие на изсипливчето. Добре познато е и антимикробното и противовирусното му действие, което съдейства за възпрепятстване развитието на възпалителните процеси в отделителната система, чрез подтискане развитието на патогенни микроорганизми. Екстрактът от Изсипливче съдейства за засилване на действието на брезовия екстракт.


Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 

Етикети: Урорен , Uroren , бъбреци