Уримил / Urimil

19.50лв.
Цена в Бонус точки: 289
Марка: Plantapol S.L. Spain
Модел: Уримил / Urimil
Бонус точки: 20
Наличност: В наличност

УРИМИЛ - подпомага нормалната регенерация на периферните нерви

 

Периферната нервна система (ПНС) е продължение на централната нервна система (ЦНС), която се състои от главния мозък и гръбначния мозък. Основната функция на периферната нервна система е да свързва ЦНС с крайниците и органите на тялото. За разлика от ЦНС, ПНС не е защитена от костна тъкан (череп и гръбначен стълб), както е при главния и гръбначния мозък, и е незащитена от токсини и механични увреждания.

Нервната клетка или неврон е най-малката структурна единица на нервната система. Техният брой е около 100 милиарда, като всеки един неврон е свързан най-малко с 10 000 други. Невроните в нервната система варират по форма и големина, но структурата на всички е сходна. Невронът притежава тяло и израстъци. Единият от израстъците, наречен аксон е по-дълъг от останалите и е покрит отвън със специална миелинова обвивка, която играе ролята на изолация при предаването н нервния импулс. Чрез аксона клетката изпраща информация на останалите клетки.

При нарушаване на миелиновата обвивка („изолацията“), неврона не може да функционира нормално и възникват различни симптоми, включително болка.

Именно болката е една от проявите на заболяванията на периферната нервна система, които са много чести. Установено е, че от болки в гърба (дорзалгия) страда всеки трети човек.

 

Болката в гърба или крайниците може да възникне в резултат на:

 • Травми (падане, удар, изкълчване и др.)
 • Хирургични операции
 • Възпалителни или инфекциозни заболявания (грип, вирусни  инфекции и др.)
 • Други заболявания (дегенеративни промени, стеснение на гръбначния канал, спондилолистезата, остеопороза, блокажи, проекционна болка при заболяване на вътрешни органи, онкологични заболявания, диабет, хранителни дефицити, токсични агенти и лекарства)

 

Могат ли да бъдат активирани собствените сили на организма за възстановяване на периферните нерви? Отговорът е „ДА“

За да може организмът да задвижи собствените механизми за възстановяване, са му необходими определени хранителни вещества. URIMIL предоставя на организма точнатa комбинация от 6 важни хранителни вещества, които помагат за възстановяване на миелиновата обвивка и оттам за регенерацията на увредените неврони.

 

Кои са тези 6 важни хранителни вещества и каква е тяхнат роля при невроните?

Уридин Монофосфат

 • Участва в синтезата на нуклеинови киселини
 • Участва в изграждането на клетъчните мембрани
 • Изгражда дендрити, които подпомагат синаптичната функция
 • Стимулира изграждането на миелин (изолзцията на аксона)
 • Подпомага и ускорява невромускулната регенерация и спира провеждането на болката

Уридин присъства в много храни, но в тази форма той не е бионаличен поради факта, че се разгражда почти напълно в черния дроб и гастроистестиналния тракт.

Фолиева киселина

Фолиевата киселина, наричана още Витамин B9, е един от най-важните за здравето витамини.

 • Участва в редица ензими
 • Участва в синтеза на ДНК и РНК
 • Участва в синтеза на аминокиселини, а оттам и на белтъчни молекули важни за клетките
 • Повлиява активността на гените в нервните клетки и помага за регулиране на гени, участващи в регенерацията
 • Води до регенерация на аксони и функционално възстановяване след травми

Bитамин В12

Витамин B12, или cobalamin, е необходим за производството миелин (изолацията на аксона). Скованост, изтръпване и загуба на сетивност в крайниците са част от симптомите на периферната невропатия, дължаща се на недостатък на Витамин B12. Статистиката сочи, че между 5% и 20% от възрастното население има дефицит на Витамин B12, а до 40% имат ниски плазмени нива на Витамин В12.

Bитамин B6

Витамин В6 е важен за метаболизма на аминокиселините, глюкозата и мазнините. При възрастни невропатията в резултат на недостиг на Витамин B6 започва с изтръпване или пареща болка в стъпалата, която след това се изкачва и засяга краката и ръцете. Въпреки, че витамин В6 е наличен в немалко храни, тяхната обработка довежда до загуба на витамина до 70%. От друга страна хората не са в състояние да синтезират B6, затова хранителния прием е от съществено значение.

Bитамин B1

Тиамин (витамин В1) е водоразтворим витамин и присъства в повечето растителни и животински тъкани. Тиамин е важен за клетъчно дишане, за производството на невромедиатори (глутамат и γ-аминомаслена киселина) и поддържане на миелиновата обвивка. Дефицитът на тиамин води до невропатия известна като Бери-Бери и представлява първия описан синдром на недостатъчност при хората.

Умора, раздразнителност и мускулни крампи могат да се появят в рамките на дни до седмици резултат на хранителен дефицит. Клиничната картина на дефицит на Витамин В1 започва със сензорна загуба, пареща болка, мускулна слабост в краката и ходилата.

Bитамин B3

Витамин В3, известен още като Ниацин или Никотинова киселина е важен за метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, а така също и за предаването на междуклетъчните сигнали и поправката на ДНК в клетката.

Недостатигът на ниацин в храната може да предизвика гадене, кожни и устни лезии, анемия, главоболие и умора.

 

Едни от най-честите заболявания на периферната нервна система са:

 • Ишиас
 • Лумбаго
 • Дископатия
 • Цервикален радикулит
 • Интеркостална невралгия
 • Плексити
 • След операция на дискова херния 

 

 

URIMIL е хранителна добавка, която подпомага нормалната функция на периферната нервна система.

Съставки в една капсула:

   50 mg        
Vitamin B1 (thiamine)                                4 mg        
Vitamin B3 (nicotinamide)                        10 mg        
Vitamin B6 (piridoxine)                              6 mg        
Vitamin B12 (cyanocobalamin)                10 mcg        
Folic acid ( фолиева киселина)                                                          400 mcg        

Други съставки: стабилизатор - малтодекстрин, емулгатори - магнезиев стеарат и микрокристална целулоза.

30 капсули в опаковка


 

Препоръчителнен прием: 1 капсула веднъж дневно.

Препоръчителен терапевтичен курс: 3 - 6 месеца. 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса. 

БОЛКИТЕ В ГЪРБА – ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗНИКВАНЕ, ВИДОВЕ БОЛКИ И ЛЕЧЕНИЕ

ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ПЕРИФЕРНАТА НЕРВНА СИСТЕМА И КЛИНИЧЕН ОПИТ С ПРЕПАРАТА URIMIL (УРИМИЛ) - ИНТЕРВЮ С НЕВРОЛОГА Д-Р МАРГАРИТА ПИРОНЕВА