Сомни ЕКС спрей / Somni X spray

19.00лв.
Цена в Бонус точки: 271
Марка: Labomar Srl Italy
Модел: Сомни ЕКС спрей / Somni X spray
Бонус точки: 19
Наличност: В наличност

Поръчай с един клик!

Работим с куриерска фирма ИнТайм, поради което Ви молим за директен адрес (личен или на месторабота).

Победи безсънието! Сомни Екс спрей започва да действа след само 5 минути!

 
Сомни Екс спрей представлява фина спрей емулсия, разработена по иновативна патентована италианска технология.
Активната субстанция на Сомни Екс спрей е мелатонин – естествен регулатор на съня и добил широка популярност също така като „хормон на съня“.

Сомни Екс спрей оказва до 4 пъти по-силен и до 3 пъти по-бърз ефект спрямо останалите продукти, съдържащи мелатонин за орално приложение.

Когато мелатонинът се приема под формата на капсула или таблетка за орално приложение, до 80% от приетата субстанция веднага се унищожава в черния дроб, което значително намалява неговата ефикасност.

Чрез употребата на мелатонин под формата на спрей за подезично приложение, се избягва преминаването му през черния дроб и той директно достига нервните центрове, отговорни за съня.
Сомни Екс е фина спрей емулсия за подезично приложение, на което се дължи неговото бързо действие. Абсорбцията на мелатонина, съдържащ се в Сомни Екс спрей, започва през първите 5 минути след неговия прием, и се извършва в до 4 пъти по-висока концентрация.

Сомни Екс спрей за подезично приложение е изключително удобен за прецизно дозиране в зависимост от индивидуалните нужди на организма, като всяка нова апликация доставя точно 1 мг мелатонин. Една опаковка Сомни Екс спрей осигурява 100 апликации (впръсквания).


Употребата на Сомни Екс спрей е изключително удобна, както при проблеми със заспиването, така и при чести нощни събуждания за бързо повторно заспиване.
Сомни Екс спрей не води до привикване и няма известни нежелани странични ефекти, което го прави подходящ за редовна и дълготрайна употреба.
Използването на Сомни Екс спрей не води до сутрешна сънливост, дискомфорт и други нежелани странични ефекти.
 

 • до 4 пъти по-силен*
 • до 3 пъти по-бърз*
 • започва да действа през първите 5 минути след неговия прием*

 
*спрямо останалите продукти за сън в капсулна форма(съдържащи мелатонин).Clinical pharmacokinetics study on a group of healthy volunteers at the Pavia Polyclinic in Italy. Internal Report MDB2012N1

 

Сънят е изключително важна част от нашия живот.
 

Пълноценният сън:

 • възстановява работоспособността на човека;
 • възстановява основните механизми на обмяната на веществата;
 • увеличава защитните сили на организма;
 • намалява разхода на енергия;

 
Знаете ли, че....
Липсата на достатъчно сън е свързана с широк спектър от физически и умствени проблеми. Недостигът на сън допринася за по-бързо остаряване на мозъка, сочи изследване на сингапурски учени. Възрастните хора, които спят по-малко са изложени на по-висок риск от развитие на деменция и други заболявания, свързани с нарушението на паметта.
При дълготрайно безсъние се засилва рискът от инфаркт - това са установили експерти от Тройнтхайм, Норвегия. Според данни от тяхното наблюдение безсънието увеличава риска от инфаркт на миокарда до 45%.
Недоспиването и безсънието са изключително вредни за организма. 
Най-честите нежелани последствия, резултат от безсънието са: затлъстяване, диабет, отслабване на имунната система, депресия, раздразнителност и постоянна умора.

 
Ние ви съветваме:

 • определете си редовно време за лягане;
 • събуждайте се по едно и също време всеки ден;
 • направете спалнята си по-удобна (ограничете шума и светлината, поддържайте оптимална температура);
 • не консумирайте храни 4 часа преди лягане.  

 

СОМНИ ЕКС спрей 20 мл
Хранителна добавка с мелатонин, разбработена по патентована италианска технология. Под формата на екстра фина спрей емулсия, специално предназначена за подезично приложение.

Предназначение:
Продуктът съдържа Мелатонин, който:
- допринася за съкращаване на времето за заспиване (благотворният ефект се получава при минимален дневен прием на 1 mg Мелатонин малко преди лягане);
-  допринася за по-лесната адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони (благотворният ефект се получава при минимален прием на 0,5 мг мелатонин малко преди лягане на първия ден от пътуването и през следващите няколко дни след пристигане).
 

Състав на продукта за 1 / 2 / 3 / апликации (впръсквания):
Мелатонин -  0,124 g* /  0.248 g* / 0.372 g*
Помощни вещества:вода, полисорбат  80 E433 (емулгатор), глицерол E422 (сгъстител), средно-верижни триглицериди, аскорбил палмитат  E304(антиоксидант), ароматизатор, калиев сорбат  E202 (консервант), лимонена киселина  E330 (регулатор на киселинността), сукралоза  E955(изкуствен подсладител) 
*1 mg на впръскване


Инструкции за употреба:
1 -3 апликации(впръсквания) на ден под езика преди лягане. Дозирането е според индивидуалните нужди.
Всяка апликация доставя 1 мг мелатонин. Разклатете добре преди употреба!

Предпазни мерки: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на места, недостъпни за деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Моля, обърнете се към медицинско лице преди да използвате продукта по време на бременност, кърмене или при употреба от деца. Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Не използвайте след изтичане на срока на годност.

Не води до привикване.
Не приемайте преди шофиране.

Съхранение: Съхранявайте на сухо и прохладно място, при стайна температура под 25 ° C, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Срокът на годност на продукта се отнася за неотворена и правилно съхраняване опаковка.  Да се пази от малки деца.
Могат да се появят малки промени в цвета и вкуса на продукта поради съставките в него, но това не влияе на качеството на продукта.
Наименование на продуктаСОМНИ ЕКС/ SOMNIX– 20 ml