Навигация
Кошница

SOMNI X SPRAY / СОМНИ ЕКС СПРЕЙ с мелатонин при безсъние

SOMNI X / СОМНИ ЕКС спрей е хранителна добавка за сън с мелатонин, разработена по патентована италианска технология. Употребата му е изключително удобна както при проблеми със заспиването, така и при чести нощни събуждания за бързо повторно заспиване. Спреят започва да действа само след 5 минути, което го прави по-бърз от повечето хапчета за сън на пазара.


Полезна информация:

Активната субстанция на Сомни Екс спрей мелатонин:

 • представлява естествен регулатор на съня, широко популярен също така като „хормон на съня“;
 • допринася за съкращаване на времето за заспиване (благотворният ефект се получава при минимален дневен прием на 1 мг мелатонин малко преди лягане);
 • допринася за по-лесната адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони (благотворният ефект се получава при минимален прием на 0,5 мг мелатонин малко преди лягане на първия ден от пътуването и през следващите няколко дни след пристигане).

Сомни Екс представлява екстра фина спрей емулсия за подезично приложение, на което се дължи неговото бързо действие. Чрез тази форма се избягва преминаването му през черния дроб и той директно достига нервните центрове, отговорни за съня.

 • Абсорбцията на мелатонина, съдържащ се в Сомни Екс спрей, започва през първите 5 минути след неговия прием, и се извършва в до 4 пъти по-висока концентрация*.
 • Сомни Екс спрей оказва до 4 пъти по-силен* и до 3 пъти по-бърз ефект*

*спрямо останалите продукти, съдържащи мелатонин, които са в капсулна форма. Clinical pharmacokinetics study on a group of healthy volunteers at the Pavia Polyclinic in Italy. Internal Report MDB2012N1


Сомни Екс спрей не води до привикване и няма известни нежелани странични ефекти, което го прави подходящ за редовна и дълготрайна употреба.

Използването на Сомни Екс спрей не води до сутрешна сънливост, дискомфорт и други нежелани странични ефекти.

До какво води безсънието?

Липсата на достатъчно сън е свързана с широк спектър от физически и психични проблеми. Недостигът на сън допринася за по-бързо остаряване на мозъка, сочи изследване на сингапурски учени. Възрастните хора, които спят по-малко са изложени на по-висок риск от развитие на деменция и други заболявания, свързани с нарушението на паметта.
При дълготрайно безсъние се засилва рискът от инфаркт - това са установили експерти от Тройнтхайм, Норвегия. Според данни от тяхното наблюдение безсънието увеличава риска от инфаркт на миокарда до 45%.
Недоспиването и безсънието са изключително вредни за организма.
Най-честите нежелани последствия, резултат от безсънието са: затлъстяване, диабет, отслабване на имунната система, депресия, раздразнителност и постоянна умора.

Пълноценният сън:

 • възстановява работоспособността на човека;
 • възстановява основните механизми на обмяната на веществата;
 • увеличава защитните сили на организма;
 • намалява разхода на енергия;

Ние ви съветваме:

 • определете си редовно време за лягане;
 • събуждайте се по едно и също време всеки ден;
 • направете спалнята си по-удобна (ограничете шума и светлината, поддържайте оптимална температура);
 • не консумирайте храни 4 часа преди лягане.


Състав на продукта за 1 апликация (впръскване):

 • Мелатонин: 1 мг

Помощни вещества:вода, полисорбат 80 E433 (емулгатор), глицерол E422 (сгъстител), средно-верижни триглицериди, аскорбил палмитат E304(антиоксидант), ароматизатор, калиев сорбат E202 (консервант), лимонена киселина E330 (регулатор на киселинността), сукралоза E955(изкуствен подсладител)


Инструкции за употреба:

Прилагайте по 1 впръскванe на ден под езика преди лягане. Дозирането е според индивидуалните нужди.
Сомни Екс спрей за подезично приложение е изключително удобен за прецизно дозиране в зависимост от индивидуалните нужди на организма, като всяка апликация доставя точно 1 мг мелатонин. Разклатете добре преди употреба!


Опаковка20 мл, осигуряващи 100 впръсквания


Предпазни мерки: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на места, недостъпни за деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Моля, обърнете се към медицинско лице преди да използвате продукта по време на бременност, кърмене или при употреба от деца. Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Не използвайте след изтичане на срока на годност.

Не води до привикване.
Не приемайте преди шофиране.

Съхранение: Съхранявайте на сухо и прохладно място, при стайна температура под 25 ° C, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Срокът на годност на продукта се отнася за неотворена и правилно съхраняване опаковка. Да се пази от малки деца.
Могат да се появят малки промени в цвета и вкуса на продукта поради съставките в него, но това не влияе на качеството на продукта.


Производител: Labomar S.r.l. , Via N. Sauro, 35/l, 31036 Istrana (TV), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com


 

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 07.05.2024 г. или до изчерпване на количествата