Сомни ЕКС спрей / Somni X spray

19.00лв.
Цена в Бонус точки: 271
Марка: Labomar Srl Italy
Модел: Сомни ЕКС спрей / Somni X spray
Бонус точки: 19
Наличност: В наличност

Победи безсънието! Сомни Екс спрей започва да действа след само 5 минути!

 
Сомни Екс спрей представлява фина спрей емулсия, разработена по иновативна патентована италианска технология.
Активната субстанция на Сомни Екс спрей е мелатонин – представляващ естествен регулатор на съня и добил широка популярност също така като „хормон на съня“.

Сомни Екс спрей оказва до 4 пъти по-силен и до 3 пъти по-бърз ефект спрямо останалите продукти, съдържащи мелатонин за орално приложение.

Когато мелатонинът се приема под формата на капсула или таблетка за орално приложение до 80% от приетата субстанция веднага се унищожава в черния дроб, което значително намалява неговата ефикасност.

Чрез употребата на мелатонин под формата на спрей за подезично приложение се избягва преминаването му през черния дроб и той директно достига нервните центрове, отговорни за съня.
Сомни Екс е фина спрей емулсия  за подезично приложение, на което се дължи неговото бързо действие. Абсорбцията на мелатонина, съдържащ се в Сомни Екс спрей, започва през първите 5 минути след неговия прием, и се извършва в до 4 пъти по-висока концентрация.

Сомни Екс спрей за подезично приложение е изключително удобен за прецизно дозиране в зависимост от индивидуалните нужди на организма, като всяка нова апликация доставя точно 1 мг.  мелатонин. Една опаковка Сомни Екс спрей осигурява 100 апликации (впръсквания).


Употребата на Сомни Екс спрей е изключително удобна както при проблеми със заспиването, така и при чести нощни събуждания за бързо повторно заспиване.
Сомни Екс спрей не води до привикване и няма известни нежелани странични ефекти, което го прави подходящ за редовна и дълготрайна употреба.
Използването на Сомни Екс спрей не води до сутрешна сънливост, дискомфорт и други нежелани странични ефекти.
 

 • до 4 пъти по-силен*
 • до 3 пъти по-бърз*
 • започва да действа през първите 5 минути след неговия прием*

 
*спрямо останалите продукти за сън в капсулна форма(съдържащи мелатонин).Clinical pharmacokinetics study on a group of healthy volunteers at the Pavia Polyclinic in Italy. Internal Report MDB2012N1

 

Сънят е изключително важна част от нашия живот.
 

Пълноценният сън:

 • възстановява работоспособността на човека;
 • възстановява основните механизми на обмяната на веществата;
 • увеличава защитните сили на организма;
 • намалява разхода на енергия;

 
Знаете ли, че....
Липсата на достатъчно сън е свързана с широк спектър от физически и умствени проблеми. Недостигът на сън допринася за по-бързо остаряване на мозъка, сочи изследване на сингапурски учени. Възрастните хора, които спят по-малко са изложени на по-висок риск от развитие на деменция и други заболявания, свързани с нарушението на паметта.
При  дълготрайно безсъние се засилва рискът от инфаркт са установили експерти от Тройнтхайм, Норвегия. Според данни от тяхното наблюдение безсънието увеличава риска от инфаркт на миокарда до 45%.
Недоспиването и безсънието са изключително вредни за организма. 
Най - честите нежелани последствия, резултат от безсънието са: затлъстяване, диабет, отслабване на имунната система, депресия, раздразнителност и постоянна умора.

 
Ние ви съветваме:

 • определете си редовно време за лягане;
 • събуждайте се по едно и също време всеки ден;
 • направете спалнята си по-удобна (ограничете шума и светлината, поддържайте оптимална температура);
 • не консумирайте храни 4 часа преди лягане.  

 

СОМНИ ЕКС спрей 20 ml.
Хранителна добавка с мелатонин, разбработена по патентована италианска технология. Под формата на екстрафина спрей емулсия, специално предназначена за подезично приложение.

Предназначение:
Продуктът съдържа  Мелатонин, който:
- допринася за съкращаване на времето за заспиване (благотворният ефект се получава при минимален дневен прием на 1 mg. Мелатонин малко преди лягане);
-  допринася за по-лесната адаптация на организма след пътуване със смяна на часовите зони (благотворният ефект се получава при минимален прием на 0,5 mg мелатонин малко преди лягане на първия ден от пътуването и през следващите няколко дни след пристигане).
 

Състав на продукта за 1 / 2 / 3 / апликации (впръсквания):
Мелатонин -  0,124 g* /  0.248 g* / 0.372 g*
Помощни вещества:вода, полисорбат  80 E433 (емулгатор), глицерол E422 (сгъстител), средно-верижни триглицериди, аскорбил палмитат  E304(антиоксидант), ароматизатор, калиев сорбат  E202 (консервант), лимонена киселина  E330 (регулатор на киселинността), сукралоза  E955(изкуствен подсладител) 
*1 mg. на впръскване


Инструкции за употреба:
1 -3  апликации(впръсквания) на ден под езика преди лягане. Дозирането е според индивидуалните нужди.
Всяка апликация доставя 1 мг. мелатонин. Разклатете добре преди употреба!

Предпазни мерки: Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на места, недостъпни за деца. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене и здравословния начин на живот. Моля, обърнете се към медицинско лице преди да използвате продукта по време на бременност, кърмене или при употреба от деца. Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. Не използвайте след изтичане на срока на годност.

Не води до привикване.
Не приемайте преди шофиране.

Съхранение: Съхранявайте на сухо и прохладно място, при стайна температура под 25 ° C, далеч от пряка слънчева светлина и източници на топлина. Срокът на годност на продукта се отнася за неотворена и правилно съхраняване опаковка.  Да се пази от малки деца.
Могат да се появят малки промени в цвета и вкуса на продукта поради съставките в него, но това не влияе на качеството на продукта.
Наименование на продуктаСОМНИ ЕКС/ SOMNIX– 20ml.