Навигация
Кошница

SILAUT / СИЛАУТ при HPV и херпес

Silaut / Силаут е Медикамент за лечение на микролезии, причинени от човешки папиломен вирус (НРV) или от сухота на вагиналната лигавица. Туба 30 мл с б канюли, предназначени за еднократна употреба и вагинално приложение на медикамента.
Продуктът притежава патент с номер WO2013171607 A1 (м. Ноември 2014г.) за терапия на кожни и лигавични лезии с вирусен произход.


Предназначение:  Защитен крем, който, благодарение на свойствата си, формира защитна бариера, с която подпомага лечението на интраелителни лезии, причинени от НРV (папиломен вирус), като подобрява процеса на зарастването им. 


Показания: медикаментът се използва:

• за контрол на зоните с цервико-вагинални промени;

• при лечение на възпалителни и дистрофични заболявания и интраелителни лезии (SIL - плоскоклетъчни интраепителиални лезии). Подпомага процеса на ре-епителизация. Помага за отстраняване на "мъртвите клетки" и поддържа чисти наличните лезии, като по този начин благоприятства ре-епителизацията им;

• за възстановяване на нормалната физиологична среда след диатермокоагулация или колпоскопия;

• за лечение на сухота на вагиналната лигавица и вулва;

• за възстановяване на нормалната физиологична среда след предшестващо лечение по повод кондиломи на вулвата.

В случаите на лезии, които предизвикват парене и/или сърбеж: оформя защитен филм, който бързо намалява болката, като създава условия за по-бързо зарастване.

Състав: Куркумин, докозанол, Емблика официналис, Алое вера гел, полидоканол, глицерил лаурат, мастни киселини С12-20(8) ОЕ, имидазолидинил карбамид натриев дехидроацетат, СМ бета-глюкан, динатриев ЕРТА, млечна киселина, вода, вазелиново масло, метил-, етил-, пропил-, бутил-, парахидроксибензоат. 


Дозировка и начин на приложение:

• По една апликация (с канюла) в продължение на 6 последователни дни или както е предписал лекарят.

• След третиране на кондиломи на вулвата: 2 апликации (без канюла) на ден в продължение на 6 последователни дни или както е предписал лекарят.

• При парене или сърбеж 1 вагинална апликация (с канюла) или на вулвата (без канюла) на ден или както е предписал лекарят.

• При интраелителни лезии (SIL) от НРV: 

Схема за първата седмица: 1 вагинална апликация (с канюла) в продължение на б последователни дни.
Схема за последващите седмици: 1 вагинална апликация (с канюла ) 2 пъти седмично в продължение на 3 - 6 месеца или както е предписал лекарят.


Начин на приложение с канюла:
1. Пробийте тубата, като използвате перфоратора на капачката;

2. Завийте вагиналния апликатор;

3. Стиснете тубата, докато апликаторът се напълни докрай;

4. Развийте апликатора от тубата, поставете го дълбоко във влагалището и натиснете буталото докрай;
5. Извадете апликатора и буталото. Канюлите са за еднократна употреба, след употреба изхвърлете канюлата.


Предупреждения: Апликаторът (канюла) е за еднократна употреба. След нанасяне изхвърлете канюлата. Поради естествените вещества в състава си медикаментът е цветен, затова, по време и след употреба, внимавайте да не изцапате дрехите си. Не използвайте този продукт, ако сте алергични към някоя от съставките. Не използвайте продукта след изтичане срока на годност. Не използвайте продукта, ако опаковката е нарушена. Срокът на годност се отнася за цял и правилно съхраняван продукт. Да не се поглъща. Да се пази от деца. Измийте ръцете си преди и след употреба. Да не се използва в случай на свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта. За локално приложение. Да се съхранява на хладно и сухо място, защитен от пряка слънчева светлина.


Опаковка: туба 30 мл  с 6 канюли за еднократна употреба


Медицинско изделие 


Производител: Labomar S.r.l. , Via N. Sauro, 35/l, 31036 Istrana (TV), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com