Релаксофитол - за нормална нервна система и психична функция

23.60лв.
Цена в Бонус точки: 337
Модел: Релаксофитол - за нормална нервна система и психична функция
Бонус точки: 24
Наличност: В наличност

Поръчай с един клик!

Работим с куриерска фирма ИнТайм, поради което Ви молим за директен адрес (личен или на месторабота).

Релаксофитол - за нормална нервна система и психична функция

 

Нарушения на съня, тревожни и депресивни състояния

 

Тези състояния засягат огромна част от хората и водят до намаляване на работоспособността и до влошаване качеството на живот. Различни стресови фактори могат да провокират тези състояния, а научните изследвания установяват общи невробиологични основи между тях. Така например стресът може да доведе до тревожност, която е причина за трудно заспиване или ранно събуждане. От друга страна нарушенията на съня водят до повишаване на тревожността или до депресивни състояния, които допълнително влошават качеството на съня. За да може да се излезе от този порочен кръг е нужно да се възстанови баланса на определени невромедиатори, които са отговорни за неговото нормално функциониране.

 

Открояват се два невромедиатора, които играят ключова роля. Това са гамааминомаслената киселина (GABA, gamma-aminobutyric acid) и серотонина (5-хидрокситриптамин, 5-HT).

 

Гамааминомаслена киселина

 

Гамааминомаслената киселина (GABA) е основният инхибиращ невромедиатор в централната нервна систе- ма (ЦНС) при човека, а нейната основна роля е да намаля- ва невроналната възбудимост.

Установено е, че ниските нива на GABA в ЦНС, водят до хиперактивност и заболявания свързани с разстройване на нормалната функция.

 

Серотонин (5-НТ)


Вторият невромедиатор е серотонина, който е наречен още „невромедиатор на щастието“ защото изпълнява ключова роля при редица важни процеси като регулира- нето на съня, чувството за болка, терморегулацията, апетита, агресията и сексуалното поведение.

 

 

 

Melissa officinalis (маточина) е многогодишно тревисто ароматно растение, а данните за употребата й като лечебно средство датират още отпреди 2000 години. Макар съставът на екстракта от маточина да е твърде богат, розмари- новата киселина определя основната биологична активност. Ето защо е изклю- чително важно да се знае концентрацията на това природно вещество в общия екстракт. В препарата RELAXOPHYTOL съдържанието на розмаринова киселина е стандартизирано и доказано високо (66 mg в две капсули).

 

Розмариновата киселина инхибира ензима GABA-трансаминаза, който води до бързо разграждане на GABA и така увеличава нивата на този невромедиатор като намалява невроналната възбудимост. Установено е, че измежду всички екстракти от различни растения, именно екстрактът от маточина притежава най-високата инхибираща способност по отношение на GABA-трансаминазата.

Тези ефекти са причина екстрактът от маточина да допринася за премахване на нервното напрежение, чувството за страх и несигурност и да благоприят- ства усещането за психичен комфорт и спокойствие при стресови ситуации.

 

5-HTP е природна аминокиселина, която е изолирана от семената на храсто- видното растение Griffonia Simplicifolia характерно за централна и западна Африка. 5-HTP води до много по-бърз биосинтез на серотонин в невроните. В допълнение на това приемът на 5-HTP води до повишаване нивата и на някои други невромедиатори като например мелатонин и бета ендорфини, които са важни за добрия сън и спокойствие.

 

Витамин В6 (pyridoxine) е необходим за синтеза на много невромедиатори, включително серотонин и GABA, което се счита за причина за неговия благо- приятен ефект върху нормалната психична функция. В допълнение на това, от серотонин с помощта на Витамин В6 се синтезира мелатонин, който влияе положително на съня запазвайки циркадния ритъм.

 

Магнезий (Mg) – нивото на магнезия е пряко свързано с нивото на стрес, като ниските нива увеличават стреса и обратно стресът води до ускорено отделяне и оттам до ниски нива на магнезий.

 

Mg е важен микроелемент, който подпомага нормалното функциониране на нервната система и поддържането на нормална психична функция.

 

 

 

Релаксофитол е хранителна добавка в подкрепа на нервната система и нейното правилно функциониране. Специално подбраният комплекс от активни съставки повлиява ползотворно при стрес, напрежение, тревожност.
Релаксофитол спомага за успокоение и отпускане, с благоприятен ефект при безсъние и трудно заспиване.

Съставки в ДВЕ капсули:

Тримагнезиев дицитрат със съдържание на Магнезий (Mg) 130 mg

812,5 mg

Екстракт от маточина (Melissa officinalis) със съдържание на розмаринова к-на 66 mg и хидроксицинамова к-на 117 mg

600 mg

Екстракт от Грифония Симплицифолия (Griffonia Simplicifolia) със съдържание на 5-HTP (5-хидрокситриптофан) 147 mg

150 mg

Пиридоксин хидрохлорид със съдържание на Витамин B6 10 mg

13,36 mg

Помощни вещества: магнезиев стеарат (емулгатор), микрокристална целулоза  (емулгатор), малтодекстрин -стабилизатор

30 капсули в опаковка. Хранителна добавка

 

Препоръчителна дневна доза: за възрастни по 2 капсули на ден

1 капсула на обяд около един час преди хранене и 1 капсула вечер преди лягане. 

 

Да не се използва едновременно или успоредно с антидепресанти и/или успокояващи лекарствени средства. Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 12 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На тъмно и сухо място при температура 15 – 25С. Поради природния характер на съставките е възможна вариация или промяна в цвета, което не бива да бъде повод за безпокойство.