Навигация
Кошница

PROXEL / ПРОКСЕЛ грижа за здравето на простатата

Проксел e авангардно решение в грижата за мъжкото здраве, формулирано с уникална комбинация от растителни екстракти. Той подпомага нормалното функциониране и осигурява защита за простатната жлеза, уринирането и сексуалната функция.

Proxel съдържа 7 биологично активни съставки, които за първи път се използват в комбинация под формата на капсула. Те улесняват грижата за здравето на простатата благодарение на своето противовъзпалително, антиоксидантно, антибактериално, противооточно и отпускащо мускулатурата действие.

Проксел помага само с 1 капсула на ден, приета в удобно за вас време.

 

Характеристики:

  • Уникална комбинация от 7 биологично активни растителни екстракта
  • Подпомага нормалната функция и защитава простатата
  • Активни съставки с проучен противовъзпалителен, антиоксидантен, антибактериален, противооточен ефект
  • Само по 1 капсула на ден
  • Произведен в Испания

 

Какво е доброкачествена простатна хиперплазия?

Простатата е жлеза с размер на орех, част от мъжката полова система. Тя е разположена под пикочния мехур, като през нея преминава уретрата (пикочен канал, който отвежда урината от пикочния мехур към пениса). Простатата произвежда безцветна течност (простатен секрет), която се смесва със сперматозоидите и образува спермата.

С напредване на възрастта простатата започва да увеличава обема си (хиперплазия) и по този начин притиска преминаващата през нея уретра, причинявайки затруднение в уринирането. В резултат на това се наблюдават различни нарушения в уринирането:

  • трудно и често уриниране (особено през нощта);
  • слаба и накъсана струя;
  • напъване при уриниране;
  • чувство на непълно изпразване на пикочния мехур и т.н.

Това е доброкачествен процес, който се нарича доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ).

Предизвиканите от ДПХ симптоми засягат около 50% от мъжете на възраст 60+ години и почти 90% от тези на 80+ години.


Терапия на ДПХ

Целта на лечението на доброкачествената хиперплазия на простатата е да доведе до подобрение на симптомите, да забави прогресията на заболяването и да предотврати усложненията (остра задръжка на урина, неволно изпускане на урина и необходимост от хирургическа интервенция). Методите на лечение зависят от степента на хиперплазия. Повлияването и лечението на леките и умерени симптоми най-често е медикаментозно.

При ДПХ е важно да се намали клетъчният растеж чрез блокиране на превръщането на тестостерон в дихидротестостерон (съединение, което се образува от тестостерона в тъканта на простатната жлеза и играе роля в контрола на растежа на жлезата) и намаляване на постоянното хронично простатно възпаление. Медицинските растения и техните фитокомпоненти от години се използват като първа линия за повлияване симптомите на това заболяване и подобряване качеството на живот.

Защо Проксел може да бъде ключов фактор в терапията на ДПХ и грижата за здравето на простатата?

Проксел е уникална формула, събрала за първи път 7 активни растителни екстракта с доказан ефект в грижата за простатното здраве в 1 капсула:

Екстракт от азиатска центела – тритерпеноидите, гликозидите и флавоноидите в извлека от Centella asiatica имат противооточно, противовъзпалително и антиоксидантно действие. Основният активен компонент на този растителен екстракт е азиатната киселина, чиято антитуморна активност е потвърдена от редица проучвания.

Още през 1995 година е показано, че даването на екстракт от азиатска центела на болни от рак мишки води до свиване на туморите и значително по-дълга продължителност на живот. Това откритие слага началото на десетилетия по-нататъшна изследователска дейност. През 2006 година Gurfinkel et al. откриват, че този ефект вероятно се дължи на азиатната киселина, която предизвиква клетъчна смърт в изолирани ин витро простатни ракови клетки. По-късно, през 2014 година механизмът на действие и липсата на токсичност на този подход е верифициран с живи субекти от независим научен колектив в лицето на Kavitha et al.

Най-новите обзорни публикации (Nagoor Meeran et al, 2018) обобщават доказателствата за потентното въздействие на азиатната киселина върху редица механизми, въвлечени в раковите заболявания, и утвърждават нейния сериозен профилактичен и терапевтичен потенциал.

Екстракт от босвелия – активните съединения, наречени босвелови киселини, са отговорни за противовъзпалителните и клетъчнозащитни способности на екстракта. Редица проучвания изпитват ацетил-11-кето-В-босвелинова киселина (AKBA) и откриват, че тя потиска растежа на широк спектър от тумори, в това число глиални (Glaser et al., 1999), дебелочревни (Liu & Duan, 2009), костномозъчни (Huang et al., 2000; Bhushan et al., 2007), кожни (Zhao et al., 2003), чернодробни (Liu et al., 2002) и простатни (Syrovets et al., 2000).

Екстрактът от босвелия е известен със способността си да блокира действието на ензима 5-липооксигеназа 5-LOX, което от своя страна води до клетъчна смърт на раковите клетки на простатата и спиране на техния растеж и размножаване. Тези ефекти вероятно се дължат и на други въздействия на босвеловата киселина, сред които и свойството ѝ да намалява редица възпалителни, инвазивни, пролиферативни и ангиогенетични маркери (Yadav et al., 2012).

Ангиогенезата е растежът на нови кръвоносни съдове, който е особено интензивен при злокачествените тъкани и обслужва техните високи потребности от хранителни вещества и кислород. Ацетил-11-кето-В-босвелинова киселина доказано потиска този процес, лишавайки туморите от нужните за развитието им ресурси (Pang et al, 2009).

Отделно през 2008 година Yuan и колектив демонстрират, че AKBA намалява активността на андрогенните рецептори, която е ключова за развитието и прогресията на простатния карцином. Тези и редица други открития отреждат специално място на босвеловите киселини в научната литература в качеството им на фармакологични агенти с важно значение в борбата с хроничните заболявания (Roy et al., 2019).

Екстракт от тиквени семки – фитосъединенията (главно δ7-фитостероли) балансират нивата на дихидротестостерон, като по този начин намаляват обема на уголемената простата. Високото съдържание на каротеноиди, полиненаситени мастни киселини, мастноразтворими витамини и минерали (селен, цинк, калций, мед, желязо, магнезий, фосфор и калий) са отговорни за антиоксидантното и противовъзпалително действие на екстракта от тиквени семки.

Екстрактът от тиквено семе действа като инхибитор на ензима 5-алфа редуктаза, който отговаря за превръщането на хормона тестостерон в по-потентния андроген дихидротестостерон. Това е търсен ефект при някои андроген-зависими състояния, в това число доброкачествена простатна хиперплазия (ДПХ), рак на простатата и оплешивяване (андрогенна алопеция).

Едногодишно проучване, проведено в Германия от Vahlensieck и колектив през 2015, открива, че е прилагането на екстракт от семена на тиква води до значително подобрение на ДПХ. Наблюдаваното облекчение е придружено от клинично значимо подобрение качеството на живот, а профилът на безопасност е отличен и е в съответствие с предишни наблюдения. Други изследвания показват, че маслото от тиквени семки може да възпрепятства индуцираната от тестостерон хиперплазия на простатата и може да бъде от полза при лечението на ДПХ (Gossell-Williams et al., 2006).

Маслото от семе на тиква има положителен ефект и върху сексуалната и репродуктивна функция, когато се прилага в комбинация с витамин Е, също наличен във формулата на Proxel. Hashemi, J. M. (2013).

Екстракт от хелихризум (жълт смил) – ацетофенони, флавоноиди и флороглуциноли имат изразено противовъзпалително действие, потискайки различни пътища на медиатори на възпалението.

Екстракт от чаено дърво и витамин Е – имат потентно антиоксидантно действие и предпазват клетките от оксидативния стрес. Маслото от чаено дърво действа антибактериално, благодарение на терпинен-4-ола и цинеола, съдържащи се в него.

Хиалуроновата киселина спомага за по-добрия транспорт на активните вещества в организма. Тя привлича и задържа водата, съдейства за хидратацията и защитата на тъканите.

 

Състав (в 1 капсула):

Екстракт от тиквени семки (Cucurbita pepo)120 мг
Сух екстркт от азиатска центела (Centella asiatica)100 мг
Екстракт от босвелия (Boswellia serrata)50 мг
Сух екстракт от жълт смил (Helichrysum stoechas)50 мг
Хиалуронова киселина25 мг
DL - алфа токоферил ацетат (12 мг витамин Е)                                                                                     24 мг α -TE
Масло от чаено дърво (Melaleuca alternifolia)1 мг

 

Помощни вещества: малтодекстрин (стабилизатор), магнезиев стеарат, микрокристална целулоза, тиксозил (емулгатори).

 

Препоръчителна дозировка: 

Приемайте по 1 капсула Проксел дневно в предпочитано от вас време.

За подсилване на ефекта, комбинирайте приема с локално приложение на Прокселан по 1 супозитория на ден в продължение на 10 дни, след което продължете с по 1 супозитория Прокселан през ден до подобряване на симпомите, колкото дълго е необходимо.

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва непрекъснат прием на продукта в продължение на 3–6 месеца. Продължителността на приложение е свързана с индивидуалната симптоматика на пациентите и не е свързана с каквито и да било странични ефекти.

 

Опаковка: 30 капсули, достатъчни за 30-дневен прием

 

Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.comСрок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 16.07.2024 г. или до изчерпване на количествата