Навигация
Кошница

OVORON / ОВОРОН 48 капсули за стави

Ovoron / Оворон съдържа висококачествени съставки, които се натрупват в човешките стави и подпомагат функционирането на ставния апаратПрепоръчва се и при тежък физически труд или спортни натоварвания.


Полезна информация:

Оворон представлява специално разработена комбинирана формула, съдържаща:

 • Ovomet: патентован комплекс, който се извлича от мембраната на яйчената черупка по специална технология. Той съдържа колагени тип I, V и X, хиалуронова киселина, глюкозамин и други мукополизахариди, които са важни за изграждането на хрущяла в ставите и на ставните връзки. Ovomet потиска възпалението и има захранващ ефект за опорно-двигателния апарат.
 • Куркуминът (сух екстракт от растението Curcuma longa) притежава мощен противовъзпалителен ефект с механизъм на действие подобен на нестеродните противовъзпалителни средства (НСПВС). Разликата е, че обективният ефект настъпва малко по-бавно, но може да се прилага продължително време, тъй като не дразни стомашната лигавица за разлика от НСПВС.
 • Босвелията (Boswellia serrata) или т.нар. Индийски тамян съдържа биоактивни босвелиеви киселини, които имат способността да блокират специфичени ензими участващи във възпаленителния процес. Това води до намаляване на подуването и болката в ставите и до по-добра подвижност. За разлика от много противовъзпалителни средства, Босвелията не блокира синтезата на глюкозаминогликаните в хрущяла, а намалява тяхното разрушаване и така спомага за по-бързото възстановяване на хрущяла. 
 • Витамин D3 (холекалциферол) участва в метаболизма на калция и фосфора и е важен за правилната структура на опорно-двигателния апарат. Хроничният недостиг на този витамин увеличава болката в ставите и риска от развитие или влошаване на остеоартрита и други заболявания на костите и ставите. Достатъчният ежедневен прием на Витамин D3 спомага за по-бързо намаляване на болката и възстановяване на ставите. 
 • Хиалуроновата киселина е важен градивен елемент на хрущяла. Тя има способността да се свързва с водата и допринася за еластичността на ставания хрущял.
 • Хондроитинсулфатът участва в структурата на хрущялната тъкан и спомага за устойчивостта й на натиск.


  Състав (в 2 капсули):

  Овомет - натурална мембрана от яйчена черупка200 мг
  Хондроитин сулфат 200 мг
  Сух екстракт от куркума (оцветител)100 мг
  Сух екстракт от Босвелия 100 мг 
  Натриева сол на хиалуронова киселина50 мг
  Витамин D (холекалциферол)10 мкг 

  Помощни вещества: силициев диоксид (антислепващ агент), магнезиев стеарат (емулгатор), малтодекстрин (стабилизатор)


  Препоръчителна дневна доза: приемайте по 2 капсули Оворон на ден поне 1 час след хранене.


  Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва продуктът да се приема 3-6 месеца. 


  Опаковка: 48 капсули


  Съдържа яйца. Предварително се консултирайте с лекар в случай, че имате алергия към яйца.

  Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


  Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

  Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com