Навигация
Кошница

MICOVAG PLUS / МИКОВАГ ПЛЮС овули при вагинална кандидоза

Миковаг Плюс / Micovag Plus овули са медицинско изделие за съпътстващо лечение на вагинална кандидоза. Те балансират и нормализират вагиналното pH, с което допринасят в борбата с колонизацията на патогени. Благодарение на своето успокояващо действие, Овулите Миковаг отслабват неприятния сърбеж и усещането за парене.

Вагиналната кандидоза е инфекция, причинена от гъбички от рода Candida. Те обичайно присъстват във вагиналната флора и са в равновесие с останалите микроорганизми. При определени условия, като намален имунитет, лечение с антибиотици или кортикостероиди, недостиг на витамини, небалансирана диета, стрес, носене на стегнато или синтетично бельо, гъбичките от рода Candida могат да се размножат прекомерно и да нарушат баланса на вагиналната флора. Техният свръхрастеж предизвиква развитието на вагинална кандидоза.

 

Състав: Полусинтетични глицериди, борна киселина, силициев диоксид диметил силилират, бизаболол, витамин Е ацетат, млечна киселина.

 

Начин на приложение: използвайте по 1 овула Миковаг Плюс на ден, за предпочитане преди лягане, или както е указал вашият лекар. Извадете овулата и я поставете дълбоко във вагината. Измийте ръцете си преди и след употреба.

 

Опаковка: 10 овули


Противопоказания:

Не прилагайте Миковаг Плюс при индивидуална свръхчувствителност към някоя от съставките на продукта.

При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба.

Консултирайте се с Вашия лекар преди да използвате вагиналните овули Миковаг Плюс заедно с други медицински изделия или лекарства за вагинална употреба.

В случай на поява на нежелани ефекти се консултирайте с лекар.

Избягвайте контакт с очите. Не поглъщайте.

Не използвайте след изтичане срока на годност или ако опаковката е отворена и/или повредена.

Използването на всички продукти за локална употреба, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, прекратете лечението и се консултирайте с лекар, за да ви назначи подходяща терапия. Ако се появят други нежелани ефекти, информирайте Вашия лекар или фармацевт.Съхранение: Съхранявайте Миковаг Плюс при температури между 4 и 25°C. Не излагайте на светлина и топлина. Пазете от деца.


Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com