Навигация
Кошница

LUTEIN N / ЛУТЕИН Н формула за очи

Lutein N / Лутеин Н е специална комбинирана формула за очи с високо съдържание на лутеин и зеаксантин. Препаратът е с добавени антиоксидантни витамини, които в комбинация с природните екстракти съдействат за поддържане на нормалната зрителна функция.


Полезна информация:

Лутеинът и зеаксантинът спадат към групата на каротеноидите и са два компонента, присъщи за много храни с жълто-оранжево оцветяване като жълтъците и червените чушки. Лутеинът и зеаксантинът се наричат още „макулни пигменти“ поради свойството им да се натрупват в очната макула, където действат като високоенергийни филтри за синя светлина (460 nm дължина на вълната) и щит за подлежащите клетки на ретината.

Свързаната с възрастта макулна дегенерация е възрастово-предопределено дегенеративно състояние на очите, което засяга значим процент от хората над 65-годишна възраст. Добрата новина е, че макулната дегенерация доказано се повлиява от хранителни интервенции. Свойствата на лутеина и зеаксантина да се натрупват в тъканта на ретината в резултат от завишен хранителен прием са добре проучени, а по-високите концентрации на лутеин в ретината се свързват с по-нисък риск от дегенерация на макулата.  

 

Състав (в 1 капсула):

Лутеин10 мг
Зеаксантин3 мг
Бета каротин7 мг
D - алфа токоферил ацетат (α-TE)24 мг
Витамин C100 мг

Помощни вещества: магнезиев стеарат (емулгатор), лактоза

 

Препоръчителна дозировка: приемайте по 1 капсула Лутеин Н дневно по време на или след хранене.

 

Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва Лутеин Н да се приема 3-6 месеца. Хранителна добавка

 

Опаковка: 50 капсули

 

Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


Производител: PG-Naturpharma GmbH, Am Gewerbering 4, 83533 Edling, Germany 

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com