Навигация
Кошница

LIVURON HEPA / ЛИВУРОН ХЕПА добавка за черния дроб

Ливурон Хепа е първото решение за нормална функция и възстановяване на черния дроб в България, което комбинира уридин монофосфат и силимарин. Продуктът е патентовано изобретение, иновативна комбинация от 6 ценни за здравето на черния дроб вещества, които допълват и усилват своето действие, подпомагайки работата на органа и неговата регенерация.

 

Характеристики на Livuron Hepa:

 • Тристранно действие: функционална подкрепа, защита и възстановяване
 • Максимален брой активни съставки за максимален ефект
 • Научно изпитано действие на компонентите
 • Само по 1 капсула на ден
 • Произведен в Испания

 

Черният дроб: уникалният орган, който често страда тихо

Черният дроб е най-големият орган, изпълняващ повече от 400 жизненоважни функции в човешкото тяло. Те включват обезвреждане на токсини, регулация на минералната обмяна, ендокринна регулация, терморегулация, въглехидратен метаболизъм, белтъчна обмяна, складиране на гликоген, резервоар на кръв и витамини, синтез на плазмени белтъци, производство на вещества нужни за храносмилането и редица други процеси. Натоварен с множество ключови функции, той е предразположен и към множество заболявания. Увреда на черния дроб може да настъпи в резултат на:

 • консумация на алкохол
 • небалансирано хранене
 • заседнал начин на живот
 • свръхтегло
 • захарен диабет
 • прекомерен хроничен стрес
 • употреба на лекарства
 • инфекция (хепатит)
 • промишлени отрови

 

Както виждате, почти всяко решение, свързано с начина ни на живот, рефлектира върху черния дроб. Повечето вредни въздействия върху органа са свързани с оксидативен стрес. Ако е достатъчно мощен или продължи прекалено дълго, без да му се противодейства, той може да доведе до увреждане на чернодробните клетки, ракови изменения, а в крайните етапи и до животозастрашаващи последици.

Типични симптоми на чернодробното увреждане са умората, загубата на тегло, усещането за тежест и тъпа болка в дясно подребрие, жълтеница. Но увредата на черния дроб настъпва безсимптомно по-често, отколкото си представяте. Установено е, че около 8% от населението страда от асимптоматична чернодробна увреда (Collier, 2015), най-често причинена от алкохолна болест на черния дроб или стеатоза. По-ранни проучвания* (Bruguera, Bordas & Rodes, 1977) откриват хистологични признаци за увреждане на черния дроб при:

 • 75% от пациентите без симптоми;
 • 36% от пациентите с нормални резултати от кръвни изследвания.

 

Черният дроб притежава уникални регенеративни възможности, но тяхното осъществяване се нуждае от определени условия. Особено ценна е намесата на противодействащи вещества, когато върху органа действат увреждащи фактори. В състава на Ливурон Хепа са налични цели 6 спомагащи протичането и възстановяването на нормалната чернодробна функция съставки:

 • Силимарин: стандартизиран екстракт от бял трън – една от най-добре проучените билки за черния дроб с редица доказани ползи за здравето. Изследване след изследване потвърждават, че той има двупосочен ефект върху чернодробната тъкан, едновременно защитавайки и възстановявайки органа от увреждания.
 • Уридин монофосфат играе важна роля в синтеза на РНК и други физиологични процеси. Изследвания показват, че той участва в регенерация на черния дроб и спомага за по-бързо възстановяване след чернодробни заболявания.
 • Фолиевата киселина участва в синтеза на ДНК, РНК и белтъци. Повлиява активността на гени, участващи в тъканната регенерация. Дефицитът ѝ увеличава оксидативния стрес върху черния дроб. Проучване с 415 пациента с хепатит В, проследени за период от 4 години, установява, че по-високите нива на фолиева киселина са свързани с по-ниска степен на чернодробна увреда и намален риск от рак.
 • Витамин В12: голяма част от населението страда от недостиг на този витамин, поради което ежедневният прием е от важно значение. Витамин В12 предпазва черния дроб при остра увреда – потиска възпалението и значително намалява активността и на двата чернодробни ензима (AST и ALT) и предпазва от прогрес към цироза.
 • Холинът е есенциално хранително вещество, а черният дроб е основният отговорник за неговия метаболизъм. Дефицитът на холин може да участва в развитието на чернодробна стеатоза. Изследвания установяват, че допълнителният прием на холин може да спомогне за редуциране на мазнините в черния дроб.
 • Витамин Е има отлични антиоксидантни свойства. Благодарение на тях и действието си като стабилизиращ агент, той предпазва клетъчните мембрани.


   Състав (в 1 капсула):

  Холин цитрат237,14 мг
  от който холин 83 мг
  DL-алфа-токоферил ацетат      100 мг
  от който витамин Е50 мг
  Уридин монофосфат 50 мг
  Сух екстракт от бял трън (от които силимарин 90 мг)112,5 мг
  Фолиева киселина400 мкг
  Витамин В12 (цианокобаламин) 6 мкг
                                   

  Помощни вещества: магнезиев стеарат и микрокристална целулоза (емулгатори), малтодекстрин (стабилизатор).

   

  Препоръчителна дозировка:

  Приемайте по 1 капсула Livuron Hepa дневно.

   

  Продължителност на приема: за оптимален ефект се препоръчва хранителната добавка да се приема 3–6 месеца.

   

  Опаковка: 24 капсули, достатъчни за 24-дневен прием

   

  Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките. Продуктът е хранителна добавка. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Продуктът не е заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да не се използва след изтичане на срока на годност. Съхранение: На сухо място, при температура под 25 градуса.


  Производител: Plantapol S.L. · Pol. Ind. Malpica Alfindén, G 18 50171 - La Puebla de Alfindén, Zaragoza (Spain)

  Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com   


  * Проучване, проведено при 154 пациенти с хронична алкохолна злоупотреба.


  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 15.12.2023 г. или до изчерпване на количествата