Навигация
Кошница

XILOIAL ZERO / КСИЛОИАЛ ЗЕРО лубрикиращи капки за очи без консерванти

Xiloial Zero / Ксилоиал Зеро са стерилни лубрикиращи капки за очи с ефект на изкуствени сълзи. Те повлияват сухотата в очите, като осигуряват успокояващо действие и защита на очната повърхност. Облекчават паренето, зачервяването и раздразнението, причинени от фактори от околната среда (вятър, слънце, дим, сух въздух), зрителен стрес (прекомерна светлина, компютри) или механични фактори (използване на контактни лещи, след очна операция), осигурявайки продължителна лубрикация. Тъй като продуктът е без консерванти, той е особено подходящ за чувствителни очи, за честа и продължителна употреба, преди и след използване на контактни лещи.

Ксилоиал ЗЕРО са формулирани с TS-полизахарид и натриева сол на хиалуронова киселина. TS-полизахаридът представлява естествено вещество, извлечено от семената на растението тамаринд (Tamarindus Indica), полезно при защитата на корнео-конюктивалната повърхност. TS-полизахаридът образува защитен филм върху очната повърхност, който подпомага възстановяването на физиологичния баланс на разкъсания слъзен филм на очната повърхност.

Натриевата сол на хиалуронова киселина с високо молекулно тегло е вещество, което е в основата на мукомиметичните разтвори с оптимални лубрикиращи свойства, които дават като резултат ефективно овлажняващо действие и стабилизиране на разкъсания филм.

 

Състав: 

TS-полизахарид 0,2%, натриева сол на хиалуронова киселина 0,2%, манитол, едноосновен натриев фосфат, двуосновен натриев фосфат, вода за инжектиране.

 

Начин на употреба: 

Поставете 1 или 2 капки Ксилоиал Зео в окото (очите) чрез леко натискане на флакона. Може да повторите това няколко пъти на ден, ако е необходимо.

 

Опаковка: 10 мл

 

Предпазни мерки и предупреждения:
Продуктът е предназначен само за външна употреба, не поглъщайте.
Не използвайте в случай на свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта.
След прилагане, в редки случаи, може да се наблюдава слабо временно замъгляване на зрението поради вискозитета на разтвора, затова се препоръчва да изчакате няколко секунди преди да извършвате дейности, които изискват ясно зрение (например шофиране).
Изчакайте най-малко 10-15 минути преди да използвате други офталмологични продукти.
Не използвайте в случай, че контейнерът е повреден.
Не докосвайте очите с върха на контейнера.
За да избегнете риска от прегъване на контейнера, не освобождавайте повече от 30 последователни капки.
Не използвайте след изтичане срока на годност.
След отваряне, продуктът може да се използва до 90 дни.
Съхранявайте на недостъпни за деца места.
Съхранявайте на температури под 25 °С.


Производител: FARMIGEA S.p.A., Via G. B. Oliva 6/8, Pisa (Pi) 56121 – Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com