Навигация
Кошница

IALOCLEAN / ЙАЛОКЛИЙН разтвор за инхалации

Ialoclean / Йалоклийн е стерилен разтвор за инхалации с хиалуронова киселина с високо молекулно тегло, получена по биотехнологичен път, изключващ употребата на ГМО и животински протеини.

Хиалуроновата киселина проявява защитен и бариерен ефект върху зачервената и инфектирана лигавица на носоглътката. Тя полепва по повърхността на лигавицата и, задържайки наличната вода, образува защитен филм, който носи облекчение на раздразнената тъкан. Бариерният ефект позволява да се поддържа целостта на лигавицата чрез предпазване от вредните фактори на околната среда и от патогените.


Йалоклийн разтвор за инхалации е показан за съпътстващо лечение на заболявания на респираторния тракт, включващи:

 • тонзилит
 • ларингит
 • фарингит
 • ринит
 • трахео-бронхит или бронхит (както в острата, така и в хроничната им фаза)
 • пресипналост
 • възпаление на гласните връзки с или без дисфония
 • дразнеща кашлица след вирусни заболявания или предизвикана от замърсители на околната среда
 • синдроми на грип или настинка
 • след хирургически интервенции на ушите, носа и гърлото
 • последици от извънезофагеални проявления на гастро-езофагеален рефлукс в горния респираторен тракт (дисфагия, хроничен ларингит или фарингит, афония, персистираща кашлица).


Лубрикиращото и омекотяващо действие на препарата позволяват облекчаването на всички симптоми, свързани с възпалението:

 • затруднено преглъщане
 • усещането за чуждо тяло в гърлото
 • гъделичкане
 • сухота

 

Състав: Натриева сол на хиалуронова киселина, екстракт от лайка, EDTA, N-ацетилцистеин, натриев хлорид, натриев хидроксид, натриев фосфат моноосновен дихидрат, натриев фосфат двуосновен хептахидрат, вода.

 

Препоръчителна дозировка:

 • За възрастни и деца над 6 години: Два пъти дневно по един контейнер с еднократна доза Йалоклийн всеки разреден с 2 мл.физиологичен разтвор. 
 • За деца между 2 и 6 години: Половината от контейнер с еднократна доза, разреден с 1 мл.физиологичен разтвор,  два пъти дневно. Контейнерът има градуиране, което съответства на половин доза.

Да не се превишава препоръчителната доза. Разтворът трябва да бъде прилаган чрез устройство-небулайзер (единствено и само с piston небулайзер, не с ултразвуков).

 

Начин на употреба:

Измийте ръцете си преди употреба.

 1. Прегънете контейнера с еднократна доза в двете посоки и го отделете от лентата, където е прикрепен.
 2. Внимателно разклатете контейнера с еднократна доза преди употреба.
 3. Отворете контейнера с еднократна доза чрез завъртане на капачката.
 4. Излейте указаното количество от разтвора чрез упражняване на умерен натиск върху стените на контейнера с еднократна доза в ампулата на инхалатора.
 5. При използване на половин доза контейнерът може да се затвори отново, като завъртите капачката надолу и натиснете. Повторно затвореният контейнер с еднократна доза трябва да се съхранява при температура между 2°C и 8°C (в хладилник), а останалото количество трябва да се използва в рамките на 24 часа след първото отваряне.


   

  Йалоклийн може да бъде използван по всяко време на деня без никакви рестрикции за време и час. Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите. Ако е необходимо, препаратът може да се използва продължително.

  Продуктът може да бъде инхалиран само с компресорен инхалатор. Ултразвуков или МЕШ инхалатор не са подходящи за целта.


  Опаковка: 5 контейнера х 2 мл


  Противопоказания:

  Употребата на Йалоклийн разтвор за инхалации е противопоказана при деца под 2 години. Не използвайте в случай на индивидуална свръхчувствителност към някой от компонентите на продукта. Бременност и кърмене: При такива обстоятелства се препоръчва да се консултирате с Вашия лекар.

  Взаимодействия с други продукти: Не са известни взаимодействия с други продукти. Възможна е употребата на препарата в съчетание с други медицински продукти или лекарства след лекарска препоръка.

   

  Нежелани ефекти:

  Използването на всички продукти за локално приложение, особено ако е продължително, може да причини сенсибилизация. Ако това се случи, спрете лечението и се консултирайте с лекар, за да започнете подходяща терапия. Ако възникнат други нежелани ефекти, информирайте Вашия лекар или фармацевт.

  Съхранявайте на недостъпни за деца места. Избягвайте контакт с очите. ДА НЕ СЕ ПОГЛЪЩА. Наличието на миризма на сяра не показва промени в продукта, но е типично за компоненти на формулата.

   

  Срок на годност, съхранение и унищожаване:

  Датата на изтичане на срока на годност важи за продукта при непокътната и правилно съхранявана опаковка. Не използвайте продукта след изтичане на срока на годност или ако опаковката е отворена или повредена. Контейнерите с еднократна доза трябва да бъдат съхранявани в защитната опаковка, далеч от светлина и топлина. В случай на използване на половин доза повторно затвореният контейнер за еднократна доза трябва да се съхранява при температура между 2 °C и 8 ° C (в хладилник), а останалото количество трябва да се използва в рамките на 24 часа след първото отваряне.

   

  МЕДИЦИНСКО ИЗДЕЛИЕ CE 0373


  Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

  Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 


  Потребителите търсят още: йалоклин разтвор за инхалации, иалоклин разтвор за инхалации, иалоклийн разтвор за инхалацииялоклийн разтвор за инхалации, ялоклин разтвор за инхалации.