Навигация
Кошница

GINEXID / ГИНЕКСИД вагинален душ 3х100мл

Ginexid / Гинексид вагинален душ е подходящ за употреба при профилактиката и лечението на вагинални инфекции, протичащи с неприятна миризма, възпаление и сърбеж. Той съдържа съставки с натурален произход, които отговарят на нежната физиология на лигавицата и помагат за поддържане на подходящия баланс на вагиналната микрофлора и заедно осигуряват сигурен и дълготраен ефект.

Гинексид вагинален душ има успокояващо и деконгестанто действие и може да се използва дори и при наличието на патологии (специфични и неспецифични вулвовагинити, раздразнения на перианалната-генитална област) и/или във връзка със специфично лечение, като по този начин помага за облекчаване на симптоматика (сърбеж, парене, болка и възпаление).

 

Характеристики:

 • активни природни екстракти
 • тънък и ергономичен апликатор
 • удобно и компактно шише
 • усещане за чистота и свежест
 • натурален аромат на роза и лавандула
 • дълготрайно действие


Кога да използваме Гинексид вагинален душ?

 • периода веднага след приключване на менструалния цикъл
 • след използване на локални контрацептиви
 • след сексуален контакт
 • в случай на необичайна вагинална секреция
 • за да отмиете остатъци от различни терапевтични средства, поставени във влагалището
 • в периода след раждане
 • преди започване на лечение по повод бактериална или гъбична инфекция, за да може да се отмие наличната секреция или течение и да се осигури максимален контакт между антибиотичните и антимикотичните овули или глобули и влагалищната лигавица.
   

Състав: Вода, дестилирана розова вода, дестилирана вода от лайка, дестилирана вода от Хамамелис, хлорхексидин диглюконат, есенция от лавандула, млечна киселина, кокамидопропилбетаин, бутил (26) ОЕ (26) OP, хидрогенирано рициново масло (40) ОЕ.


Полезна информация:


Дестилирана вода от хамамелис

Хамамелис е билка с изразен противовъзпалителен и съдосвиващ ефект, която премахва отока и сърбежа на засегнатите тъкани. Облекчава сухотата и раздразнението. Хамамелис е подходящо средство за повлияване на варикозни промени на външните полови органи на жената.

Дестилирана вода от лайка

Лайката е изпитано средство при възпалителни процеси на кожата и лигавиците с противовъзпалителен, омекотяващ и успокояващ ефект.

Дестилирана розова вода и eсенция от лавандула

 • Усещането за чистота и свеж натурален аромат на роза и лавандула дават на жената:
  възможност да се чувства удобно и спокойно в по-деликатните периоди от живота си (менструация, периода след раждане);

 • комфорт при справянето с неприятната миризма на инфекциозната секреция или течение, докато приложеното основно лечение елиминира патогенните бактерии и гъби.

Хлорхексидин

Хлорхексидинът е ново поколение антисептик, с доказан в клиничната практика антибактериален ефект. Отговаря на условието за минимална концентрация при минимален период на контакт с кожата, който осигурява максимална антибактериална активност. Това прави хлорхексидина удобен за ежедневно приложение, без риск от алергични реакции и раздразнения.

Млечна киселина

Присъща за лигавицата на влагалището, млечната киселина допринася за възстановяването на естествената микрофлора там.

 

Начин на употреба:

 1. Завъртете горната част на върха с форма на пеперуда до счупването ѝ и поставете с натискане канюлата върху горната част на шишето.
 2. Внимателно поставете канюлата във вагината и стиснете шишето, което за предпочитане трябва да бъде обърнато надолу. Постепенно вкарайте целия разтвор във влагалището.
 3. След края на душа подсушете внимателно външната част на вагината без да отмивате.

Вагиналният душ може да се направи в различни позиции: в седнало положение на биде или върху тоалетната чиния, в изправено положение под душа или във ваната, с единия крак повдигнат на ръба.

Измивайте ръцете си преди и след употребата на вагиналния душ Гинексид. Всяко шише съдържа готова за един душ доза. Не използвайте повторно шишето и канюлата след употреба и ги изхвърлете. Препоръчва се лична употреба на медицинското средство.

 

Кога и колко дълго да се използва продуктът?

Използвайте 1–2 единични дози на седмица или по лекарско предписание.

 

Кога не трябва да се използва продуктът?

В случай на индивидуална свръхчувствителност към една от съставките на продукта.

 

Опаковка: 3 флакона х 100 мл

 

Гинексид вагинален душ е произведен от водещата в грижата за женското здраве италианска компания Farma Derma при спазени европейски и световни норми на производство. Целта на компанията е създаването на иновативни продукти за здравето и доброто самочувствие на жените. Компанията фокусира своите изследвания и стратегии за развитие върху съединения с натурален произход, а не върху синтетични молекули.

Гинексид вагинален душ е продукт от едноименната специализирана линия за грижа за жената на Farma Derma. Серията Гинексид е създадена, за да отговори на всички съвременни изисквания за висок клас медицинска козметика за интимна хигиена.


Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 


Потребителите търсят още: генексид, gineksid, geneksid, genexid